5e Editie Kerkenpad Oost-Groningen

Al vele eeuwen bezoeken mensen kerken om in contact te komen met het hogere en om tot rust te komen. De wereld mag in de loop van de jaren sterk veranderd zijn, de sfeer binnen de kerkmuren is eigenlijk onveranderd gebleven. Kerken zijn nog steeds een rustpunt, een oase in onze hectische wereld en bovendien zijn het vaak ook architectonische hoogstandjes. Ook Oost-Groningen beschikt over mooi en bijzonder religieus erfgoed, er zijn echt parels van kerken gebouwd!

5e Editie Kerkenpad Oost-Groningen

Helaas is dit bij veel mensen niet bekend en om daar verandering in te brengen, wordt er door 22 kerken en 1 toren uit de gemeenten Oldambt, Westerwolde, Pekela en Midden-Groningen voor de vijfde keer het Kerkenpad Oost-Groningen georganiseerd! Tijdens het kerkenpad openen de kerken hun deuren voor het publiek, zodat bezoekers de gebouwen van buiten en van binnen kunnen leren kennen. Doordat de deelnemende kerken gebouwd zijn in verschillende tijdperken, de oudste in de 13e en de jongste in de 21e eeuw, verschillen zij sterk van elkaar wat betreft architectuur. En dat niet alleen, zij hebben ook allemaal hun eigen bezienswaardigheden. Denk dan aan bijzondere orgels en glas-in-lood ramen, maar ook aan prachtige fresco’s!
    In alle gebouwen zijn op 1 juni vrijwilligers aanwezig die bezoekers graag vertellen over de geschiedenis van hun kerk en de bijzonderheden die er te zien zijn. Bovendien worden er extra activiteiten georganiseerd bij een aantal deelnemers, zoals een tentoonstelling, bespeling van het orgel en een boekenmarkt.

5e Editie Kerkenpad Oost-Groningen

Plan een route of gebruik een van de fietsroutes op onze website en kom langs! Verwonder je over de schoonheid van de gebouwen, neem plaats op een kerkbank en realiseer je dat al vele jaren mensen dezelfde sfeer ondergingen!

1 juni 10.00-16.00 uur

www.kerkenpadoostgroningen.nl
https://www.facebook.com/kerkenpadoostgroningen

Reactie toevoegen