Collecteweek Anjeractie

Het Prins Bernhard Cultuurfonds organiseert van 19 mei tot en met 25 mei de 74e Anjeractie. Met deze jaarlijkse collecte haalt  het Cultuurfonds geld op voor cultuur en natuur in de regio onder het motto HOUD CULTUUR EN NATUUR LEVEND!

De helft van de opbrengst van de Anjeractie is voor de clubkas van de collecterende vereniging. De andere helft is bestemd voor projecten op gebied van cultuur, natuur en wetenschap binnen de regio.
Mede dankzij de opbrengst van de Anjeractie kon het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen in het jaar 2018 162 projecten op het gebied van cultuur en natuurbehoud ondersteunen. In totaal was daarmee een bedrag van 455.472 euro gemoeid.

Over de Anjeractie
Het Prins Bernhard Cultuurfonds zamelt sinds 1946 jaarlijks actief geld in met de Anjeractie. Tijdens deze week gaan zo’n 25.000 collectanten op pad om geld op te halen voor hun vereniging én voor het Cultuurfonds.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds
Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere  initiatieven en talent gestimuleerd.  Als inspirator van hedendaags mecenaat geeft het Prins Bernhard Cultuurfonds particulieren, stichtingen en bedrijven onafhankelijk en deskundig advies over filantropie.

Reactie toevoegen