Dodenherdenking

Op 4 mei 2019 zal de jaarlijkse dodenherdenking plaatsvinden op 19 locaties in de gemeente Midden-Groningen

In Harkstede is griffier Mieke Bouwman  aanwezig bij de Monumentale Kerk, Hoofdweg 63. De griffier houdt een herdenkingsrede en legt een bloemstuk namens de gemeente Midden-Groningen

In Slochteren is raadslid Niels Joostens aanwezig bij de N.H. Kerk, Hoofdweg 108. Namens de gemeente Midden-Groningen houdt  hij  een herdenkingsrede en legt hij een bloemstuk.

In Schildwolde is wethouder Anja Woortman bij de N.H. Kerk, Hoofdweg 127.  Zij houdt een herdenkingsrede en legt een bloemstuk namens gemeente Midden-Groningen

In Kolham, bij het gedenkteken voor dorpshuis 't Mainschoar, Hoofdweg 81a is wethouder Peter Verschuren aanwezig. Namens de gemeente Midden-Groningen houdt hij een herdenkingsrede legt hij een bloemstuk.

In Siddeburen is raadslid Fré Bos aanwezig bij de herdenking in de N.H. Kerk, Hoofdweg 124. Het gezelschap gaat daarna te voet naar het monument aan de Viskenijstraat. Namens de gemeente Midden-Groningen legt Fré Bos een bloemstuk.

In Hellum is raadslid Jan Willem Brinkhorst  aanwezig bij de herdenkingsdienst in de N.H. Kerk, Hoofdweg 33.  Namens de gemeente Midden-Groningen houdt hij een herdenkingsrede en legt hij een bloemstuk.

In Tjuchem is raadslid Maarten Kluit aanwezig bij plechtigheid. Het gezelschap verzamelt zich bij de Plaaisterploats voor een stille tocht naar de Kapel. Namens de gemeente Midden-Groningen houdt Maarten Kluit een herdenkingsrede en legt een bloemstuk.

In Froombosch is raadslid Marco Metscher aanwezig bij de herdenking op de begraafplaats nabij Hoofdweg 131. Namens de gemeente Midden-Groningen houdt Marco Metscher een herdenkingsrede en legt een bloemstuk

In Woudbloem is raadslid Erianne van der Burg aanwezig. Het gezelschap verzamelt zich bij Erf en Weide, Woudbloemlaan 34 en gaat daarna te voet naar het oorlogsmonument. Mevrouw Van de Burg legt daar een bloemstuk namens gemeente Midden-Groningen.

In Hoogezand (Joods monument) is burgemeester Adriaan Hoogendoorn aanwezig bij De plechtigheid. Het gezelschap verzamelt zich in het Oosterpark voor een stille tocht naar het Monument. Namens de gemeente Midden-Groningen houdt burgemeester Adriaan Hoogendoorn een toespraak en leggen de kinderen van CSG de Rehoboth een krans.

In Hoogezand (Damkerk, Stille Hof)) is burgemeester Adriaan Hoogendoorn aanwezig. Het gezelschap verzamelt zich bij de Damkerk en gaat via de gedenkplaat bij Kappa Graphic Board naar Het stille Hof. Namens de gemeente Midden Groningen houdt burgemeester Adriaan Hogendoorn een toespraak en er wordt een Krans gelegd door kinderen van de Nico Bulderschool.

In Sappemeer (Gedenknaald) is wethouder Erik Drenth aanwezig. Het gezelschap verzamelt zich op het plein bij de RK kerk in Sappemeer voor een stille tocht naar de Gedenknaald in het Margrietpark. Erik Drenth houdt een toespraak en er wordt een krans Gelegd door kinderen van  Obs t’ Heidemeer

In Kielwindeweer (de Amshoff) is raadslid Hans Haze aanwezig. Namens de gemeente Midden-Groningen houdt hij een herdenkingsrede en er wordt een krans gelegd door kinderen uit Kielwindeweer

In Kropswolde (kerk) is wethouder Jan Jakob Boersma. Het gezelschap verzamelt zich bij de Kerk in Kropswolde voor een stille tocht naar de oorlogsgraven. De heer Boersma houdt een herdenkingsrede namens de gemeente Midden-Groningen en er wordt een krans gelegd door kinderen van de Walstraschool.

In Foxhol is raadslid Patricia Nieland aanwezig. Het gezelschap verzamelt zich bij M.F.C. Foxhol voor een stille tocht naar het monument. Mevrouw Nieland houdt een herdenkingsrede en legt namens de Gemeente Midden-Groningen een krans samen met de kinderen van de W.A. Scholtenschool.

In Noordbroek (kerk) is raadslid Thea van der Veen aanwezig. Het gezelschap verzamelt zich in de kerk. Thea van der Veen  houdt een herdenkingsrede waarna men voor een stille tocht naar het Monument gaat. Hier wordt namens de gemeente Midden-Groningen een krans gelegd  en door Klokkenluuders Benny Haan en Berry van der Ben.

In Zuidbroek (Gedenkteken) is raadslid Anja van Duren aanwezig. Het gezelschap verzamelt zich bij Dorpscentrum  De Broeckhof voor een stille tocht naar het gedenkteken bij het station. Anja van Duren houdt een herdenkingsrede en legt namens de gemeente Midden-Groningen een krans samen met de kinderen van de basisschool.

In Meeden (bezinningsmonument) is raadslid Harry Wind aanwezig. Het gezelschap verzamelt zich in het dorpshuis voor een stille tocht naar het bezinningsmonument. Namens de gemeente Midden-Groningen houdt Harry Wind een herdenkingsrede en legt een krans samen met de kinderen van de basisschool.

In Muntendam (hervormde kerk) is wethouder Jaap Borg aanwezig. Het gezelschap verzamelt zich bij de baptistenkerk voor een stille tocht naar de hervormde kerk, waarna men zich  verzamelt bij het gedenkteken. Jaap Borg houdt een herdenkingsrede en legt namens de gemeente Midden-Groningen een krans samen met de leerlingen van de basisschool.

Reactie toevoegen