Annie M.G. Schmidt Feest

‘Doe nooit wat je moeder zegt, dan komt het allemaal terecht’: een beroemde quote van de eigenwijze kinderboekenschrijfster Annie M.G. Schmidt. Op 20 mei zou deze koningin van de jeugdliteratuur 108 jaar oud zijn geworden. Daarom organiseert Bibliotheek Hoogezand in de periode rondom die datum een speciaal Annie M.G. Schmidt Feest met allerlei leuke activiteiten in verschillende bibliotheken.
 
Verhalen verzinnen
In Bibliotheek Slochteren, Harkstede, Hoogezand, Noordbroek, Siddeburen en Zuidbroek kunnen kinderen van vier t/m acht jaar zelf een echt ‘Annieverhaal’ maken! Om inspiratie op te doen, wordt er eerst voorgelezen uit Annies mooiste boeken. Daarna mogen de kinderen met de vrolijke illustraties van Fiep Westendorp een stop-motionanimatie creëren: een korte film, opgebouwd uit foto’s die achter elkaar afgespeeld worden.
 
Vies worden
Wie o wie lijkt het meest op Floddertje? Tijdens de Floddertje Verkiezing op donderdag 23 mei van 15.30–16.30 uur in Bibliotheek Hoogezand staat die vraag centraal. Op een feestelijk parcours mogen kinderen van alle leeftijden, verkleed als Floddertje, zichzelf zo vies mogelijk spelen! Daarna wordt er van elke deelnemer een foto gemaakt om een goede vergelijking te kunnen maken met de echte Floddertje. Wie gaat er met de toepasselijke Floddertje-prijs vandoor?
 
Aanmelding
Meedoen met de Floddertje Verkiezing? Stuur dan een mail naar hoogezand@biblionetgroningen.nl. Voor de stop-motionactiviteit is opgave niet nodig. Data, tijden en locaties van de stop-motionactiviteit zijn te vinden in de agenda op de website van Biblionet Groningen. Beide activiteiten zijn gratis. Wat je moeder ook zegt, kom naar het Annie M.G. Schmidt Feest en alles komt terecht!

Reactie toevoegen