700 (bio)medische studenten naar UMCG

Van 3 tot en met 7 juni komen ruim 700 (bio)medische studenten uit meer dan 70 verschillende landen naar Groningen voor het International Student Congress Of (bio)Medical Sciences (ISCOMS). Aanwezig als keynote-speaker dit jaar zijn onder andere nobelprijs winnaar prof. Mario R. Capecchi PhD en prof. Andrea B. Maier MD PhD, ISCOMS wordt voor de 26e keer georganiseerd en staat bekend als een van de meest vooraanstaande (bio)medische studentencongressen in de wereld. Medische- en biomedische studenten uit de hele wereld presenteren hun onderzoek; voor hen biedt ISCOMS vaak een eerste podium in hun wetenschappelijke carrière.

Elk jaar komen bekende sprekers vertellen over hun onderzoek op ISCOMS. Zo gaf Nobelprijs winnaar Prof. Ben Feringa twee jaar geleden een lezing op het congres. Prof. Ben Feringa over ISCOMS: “Het mooie van ISCOMS is het directe contact met studenten en het delen van het enthousiasme voor de wetenschap”.

De sprekers van dit jaar zijn de internationale toponderzoekers, prof. Mario R. Capecchi PhD, prof. Andrea B. Maier MD PhD, prof. Henning Schliephake MD DDS PhD en prof Hein A.M. Daanen MD PhD. Dit jaar zal Nobelprijswinnaar prof. Mario Capecchi PhD een lezing geven over een knock-out mice model in bijvoorbeeld kanker- of neuropsychiatrische ziekten. Daarnaast komt prof. Andrea B. Maier MD PhD spreken over de toekomst van veroudering. Ook komt, prof. Henning Schliephake MD DDS PhD een lezing geven over tissue engineering. Ten slotte zal prof Hein A.M. Daanen MD PhD, spreken over de invloed van temperatuur op sportprestaties. Dit jaar zal een chirurg een orgaantransplantatie laten zien en de beelden toelichten.

ISCOMS biedt de deelnemers ook een breed aanbod aan hands-on workshops. Zo is er de mogelijkheid voor studenten om een varkenslever te prepareren en aan te sluiten op de perfusiemachine.

ISCOMS biedt studenten een platform om hun onderzoek te presenteren aan een groot en internationaal publiek en stimuleert hierbij het uitwisselen van wetenschappelijke ideeën onder studenten wereldwijd.

Meer informatie is te vinden op www.iscoms.com

Reactie toevoegen