Start inschrijving 15e 7km

Voor de 15e keer wordt dit jaar op 29 september de “Essity 7KM van Martenshoek” gelopen. Eén van de grootste, zo niet het grootste sportevenement in Hoogezand-Sappemeer. Er kan weer in diverse categorieën gelopen worden, bv in de G-loop, de ouder- en kindloop, de jeugdloop voor de scholenteams, de recreantenloop en in de bedrijven teams.
De organisatie is blij met het 3e lustrum van de loop. Zij heeft daarmede een vaste positie op de loopkalender zeker verdiend. Nog steeds is ondanks het ruime aanbod van loopevenementen elk jaar nog sprake van een groei.
De organisatie wil vanwege het 3e lustrum ook extra aandacht geven aan het evenement. Naast het gebruikelijke shirt en een medaille zal een extra aandenken worden weggeven. Wat is nog even een verrassing.
De basisscholen vormen een belangrijk element van het evenement. Het stimuleren tot meer bewegen blijft een doelstelling.  Alleen al voor de basisscholen van de gemeente Midden Groningen  worden 5000 flyers gedrukt.
Naast de teamverbanden van de bedrijven is er ook een mogelijkheid voor sportverenigingen om in teamverband te  deelnemen.
Het loopevenement heeft elk jaar een goed doel waaraan zij een bedrag wil doneren. Dit bedrag wordt bepaald door het aantal deelnemers en bedrijven teams. Binnenkort volgt daarover meer informatie.
De eerste loop start om 12.00 uur en de laatste om 14.30 uur. De organisatie verwacht hiermede weer een aaneengesloten programma te kunnen bieden. Traditioneel begint de jaarmark al om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Deze jaarmarkt krijgt ook een opwaardering door een breder assortiment waaronder kramen voor kunst en recreatie.
De start en finish activiteiten, evenals de warming-up, zullen weer plaats vinden op het plein in Martenshoek.
Voor de inschrijving of nadere informatie kan vanaf 1 mei gebruik worden gemaakt van de website WWW.DE 7KM.NL. De website is onlangs vernieuwd.

Reactie toevoegen