Gratis Fietstraining in Muntendam.

Fietsen kan iedereen zo'n beetje maar beheers je ook je fiets als het steeds drukker wordt op de weg? Om veilig te blijven fietsen organiseren Ouderen Actief Muntendam in samenwerking met Verkeerswijzer Groningen een fietstraining voor 65-plussers op vrijdag 10 mei van 13.45 – 16.30 uur in en om het dorpshuis De Menterne Julianaplein 1 te Muntendam.
Fietsen is een gezonde manier om zelfstandig te blijven. Als we ouder worden is het belangrijk om met extra aandacht te fietsen om zo kleine ongelukken met de fiets te voorkomen. Met de juiste kennis en aandacht voor regels en gedrag in het verkeer kunt u nog lang en plezierig blijven doortrappen. U kunt deelnemen met een gewone fiets, E-bike en (volwassen)-driewieler.
Deze middag gaan we het hebben over fit en veilig blijven fietsen op je eigen fiets. We beginnen met een kort gedeelte theorie, waarna we naar buiten gaan voor praktische tips en oefeningen. Deze oefeningen worden gedaan op een afgezet gedeelte van de parkeerplaats achter de Menterne. Ervaren instructeurs hebben aandacht voor fietsvaardigheid (reactiesnelheid, zicht en een goede balans) en de deelnemers doen oefeningen met de eigen fiets. Aan de deelnemers met een e-bike worden o.a. tips gegeven over het kiezen van de juiste ondersteuning en versnelling.
Tussendoor is er even tijd voor een praatje met een kopje koffie of thee. U kunt gratis deelnemen na aanmelding voor 2 mei. Deelname geschiedt op eigen risico

Aanmelden kan tot donderdag 2 mei, met vermelding wat voor soort type fiets u gebruikt, voor deze gratis lesmiddag kan bij Karin Daniels: 0598-624290 na 18.00 uur of kdaniels@ziggo.nl .

Reactie toevoegen