Matige opkomst bijeenkomst schimmelproblematiek

De SP Midden-Groningen zocht vorige maand met stevige woorden de pers op in verband met vermeende grote schimmelproblematiek bij woningen aan de Genestetlaan van Groninger Huis.Groninger Huis reageerde verbaasd, omdat er nauwelijks meldingen bij haar bekend waren. Naar aanleiding van de berichten heeft Groninger Huis alle woningen aan de Genestetlaan geïnspecteerd, een speciaal ‘schimmeltelefoonnummer’ beschikbaar gesteld en een bijeenkomst voor bewoners georganiseerd.
Op het telefoonnummer zijn tot op heden geen meldingen van bewoners van de Genestetlaan binnengekomen. Een bewonersavond n.a.v. de berichten van de SP werd bezocht door 6 van de 40 huishoudens. Ook de inspectie door Groninger Huis heeft geen grote problematiek aan het licht gebracht.

“Wij nemen alle meldingen die wij binnenkrijgen, positief of negatief, altijd zeer serieus. Wij willen daarom benadrukken dat mensen vooral het contact met ons moeten zoeken als er iets speelt. Huurders ongevraagd thuis bezoeken, zoals de SP nog steeds doet vinden wij niet wenselijk. Wij krijgen namelijk klachten van huurders over de huisbezoeken. Gezamenlijk optrekken is wat ons betreft altijd de beste en meest efficiënte manier” aldus Hilde van Ree, directeur bestuurder van Groninger Huis.

Groninger Huis heeft vanuit de rest van haar werkgebied de afgelopen weken een handjevol meldingen gekregen van schimmel. Deze huurders zijn allemaal bezocht door een technisch medewerker van de corporatie en waar nodig is of wordt actie ondernomen.

Reactie toevoegen