Dualis zingt Via Crucis van Liszt

Op zaterdag 13 april geeft Kamerkoor Dualis een passieconcert in de Lutherse Kerk in Groningen. Centraal in het programma staat het werk Via Crucis van Franz Liszt.
Dualis zingt Via Crucis van Liszt
In de weken in maart en april wanneer je bijna elke avond wel ergens een Matthaüs of een Johannes Passion kunt beluisteren, klinkt er soms ook een ander geluid. Zo kiest Kamerkoor Dualis er dit jaar voor om het prachtige ingetogen Via Crucis van Franz Liszt uit te voeren, in de versie met piano. Deze keer bespeeld door Victoria Dmitrieva.

Emotie
Liszt streefde in zijn muziek altijd naar een grote eenheid, maar zijn Via Crucis – dat in goed Nederlands ‘kruisweg’ betekent, oftewel de lijdensweg van Christus – vertoont alles behalve dat: de veertien delen variëren van serene eenstemmigheid tot massieve koorstukken, van kalme pianosolo’s tot heftig contrasterende passages vol emotie, vertwijfeling en verdriet. En het is vooral de bijzondere verstilling die de luisteraar bijna de adem beneemt.

Passieconcert in Lutherse Kerk

Naast het Via Crucis zal Dualis, dat onder leiding staat van Geert-Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen, o.a. ook het betoverende O vos Omnes van Paweł Łukaszewski en Kodály’s Miserere zingen.

Aanvang van het concert in Groningen (13 april) is 20.15 uur. Een dag eerder is het concert te beluisteren in Appingedam (12 april, Nicolaïkerk), aanvang 20.15 uur.
Entree € 17,50 aan de kassa (voorverkoop € 15,00 via www.kamerkoordualis.nl).

Reactie toevoegen