Feestelijke start van het tuinseizoen

Specialiteitenkwekerij Tuingoed Foltz in Meeden opent het tuinseizoen op 23 en 24 maart met de Goed-Gereedschap-, Kruiden- en Clematisdagen. Experts geven informatie over ambachtelijk tuingereedschap, de inrichting van de tuin en het snoeien van bomen en heesters. Daarnaast presenteert de kwekerij 120 soorten Clematis en een fraaie collectie mediterrane kruiden. Liefhebbers kunnen verder hun hart ook ophalen aan vroeg ontluikende vaste planten, zoals Trillium, Helleborus, Primula, Pulmonaria, Epimedium en Brunnera.

Goed-Gereedschap-, Kruiden- en Clematis-Dagen

Open: 10.00-17.00 uur. De toegang is gratis. Meer informatie: www.tuingoedfoltz.nl
 
Gesmeed gereedschap, Felco en kastanjehouten hekwerk
Tijdens het Openingsweekend worden nieuw ontworpen gesmede tuingereedschappen gepresenteerd, waaronder nieuwe handharkjes en diverse varianten van de Spork, een kruising tussen een spade en een spitvork met de voordelen van beide. Ook zijn er presentaties van Felco-snoeischaren, Opinel-tuin- en zakmessen en kastanjehouten hekwerk.

Goed-Gereedschap-, Kruiden- en Clematis-Dagen

Clematis, kruiden en zaden
Het Openingsweekend staat daarnaast in het teken van ongeveer honderd soorten Clematis en forse, heerlijk geurende pollen tijm, rozemarijn, lavendel en andere mediterrane kruiden.
Helleborus, Trillium en andere ‘vroeg-voorjaarsbloeiers’ geven zowel in de tuinen als op het verkoopplein een heerlijke vroeg-voorjaarssfeer.
In de boerderij kan men een keuze maken uit zo’n 500 verschillende tuinzaden.
 
Demonstraties en rondleidingen
Ervaren hoveniers geven twee maal per dag snoeidemonstraties (11.30 en 14.30 uur).
Andries Bierling laat bezoekers bijzondere gereedschappen uitproberen, zoals sporks, schrepels, schoffelharken, spades en kantafstekers. En passant legt hij uit welke tuinklussen nu gedaan moeten worden.
Om 13.00 uur wordt op beide dagen een instructieve rondleiding gegeven door de voorjaarstuinen.
 
Adres
Tuingoed Foltz, Hereweg 346, 9651 AT Meeden (Gr), tel. (0598) 635 000, www.tuingoedfoltz.nl

Reactie toevoegen