CU ondersteunt bij vrijwilligerswerk

Kandidaten van ChristenUnie provincie Groningen hebben zaterdag praktische ondersteuning gegeven bij verschillende klussen in de provincie. Zo werd in Hoogezand een gezin geholpen bij een verhuizing. Het gezin heeft vrijwel geen netwerk en nauwelijks financiële middelen. In verband met vochtproblemen in de woning moeten ze verhuizen.

De groep die actief was in Hoogezand

De ChristenUnie vindt het belangrijk om anderen te helpen. Niet alleen met woorden, maar juist door de handen uit de mouwen te steken.
Marco Metscher is één van hen. Hij zegt: “Het is belangrijk dat iedereen kan meedoen in de samenleving. Soms lukt het inwoners door omstandigheden niet meer om dingen zelf op te pakken. Zij kunnen wel wat hulp gebruiken. Via het maatschappelijk werk kwamen ze terecht bij Stichting Present. En zij hebben ons toen gevraagd.”
Stichting Present heeft als doel een brug te slaan tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Ze zijn een soort makelaar in vrijwilligerswerk.
De ChristenUnie heeft zich de afgelopen jaren hard gemaakt voor subsidies voor vrijwilligersorganisaties. “Om deze waardevolle organisaties te steunen steken we vandaag ook zelf de handen uit de mouwen,” aldus Marco Metscher.

Reactie toevoegen