Wie wordt de beste voorlezer

Op 6 maart aanstaande organiseert Biblionet Groningen de provinciale finale van Read2Me!, dé voorleeswedstrijd voor brugklassers van het voortgezet onderwijs. Deze finale vindt plaats in Borg Welgelegen, De Vosholen 60 in Sappemeer]’. Op deze dag strijden 9 kandidaten om de titel Brugklas Voorleeskampioen van de provincie Groningen. Deze finale is alleen toegankelijk voor genodigden en begint om 14.00 uur.

Maar liefst 9 scholen en 40 brugklassen doen mee in Groningen!
Dit zijn de scholen:
Gomaruscollege Groningen
Dr. Aletta Jacobscollege Hoogezand
Rutger Kopland school Siddeburen
Nijeborg in Leek
Lindenborg in Leek
Hogelandcollege Warffum
CSG Winsum
Dollardcollege Pekela
Ubbo Emmius Winschoten
 
Met de voorleeswedstrijd Read2Me! willen we laten zien dat lezen niet alleen belangrijk, maar ook heel  leuk is. De wedstrijd wordt beoordeeld door een kundige jury die bestaat uit Erik Drenth, wethouder van onderwijs in Hoogezand, Harm de Jonge, schrijver en recensent, Jacqueline Roelofs, manager markt en innovatie bij Biblionet Groningen.
De winnaar van deze finale neemt het op 25 mei op tegen de andere Provinciale Voorleeskampioenen tijdens de landelijke finale in Utrecht in de strijd om de titel Brugklas Voorleeskampioen 2019.
 
Read2Me! wordt mogelijk gemaakt door Kunst van Lezen. Kunst van Lezen richt zich op de kennismaking met de wereld van het boek en de literatuur. Kunst van Lezen bedient diverse leeftijdsgroepen. Voor de doelgroep 12-18 jaar is Read2Me!

Reactie toevoegen