Nieuwe kindcentrum

In Siddeburen wordt een nieuw kindcentrum gerealiseerd met de werktitel Kindcentrum Siddeburen. Dit kindcentrum komt op een perceel aan de Hoofdweg nabij de sporthal. De openbare basisschool De Springplank en de christelijke basisschool De Zonnewijzer komen samen als twee zelfstandige scholen in het nieuw te realiseren gebouw. Op de scholen zitten in totaal een kleine 350 leerlingen. In het gebouw komt ook kinderopvang.
 
Inloopbijeenkomst
Wij kunnen ons goed voorstellen dat de komst van een nieuw kindcentrum in een dorp vragen oproept. Wij vinden het daarom belangrijk om in een vroeg stadium met dorpsbewoners in gesprek te gaan. Tijdens de bijeenkomst kunnen dorpsbewoners vragen stellen, maar vragen we hen ook hun mening over de stedenbouwkundige ideeën die in twee varianten zijn uitgewerkt. Dat zijn nog geen concrete ontwerpen, maar dat gaat vooral over de plaatsing van het nieuwe gebouw op het perceel en de manier waarop voetgangers, fietsers en auto’s het gebouw straks kunnen bereiken. Mede op basis van de reacties kunnen de plannen dan verder geconcretiseerd worden. Tijdens de inloopbijeenkomst zijn verschillende partijen aanwezig om het gesprek aan te gaan. Komt u ook? U kunt vrijblijvend binnenlopen tussen 20.00 en 21.00 uur in cbs De Zonnewijzer.
 
Scholenprogramma
Om in de hele gemeente stevige en toekomstbestendige scholen te krijgen, moet nog een lange reis afgelegd worden. Sommige scholen worden verstevigd en anderen worden nieuw gebouwd. In dit omvangrijke programma is er in een aantal gevallen ook voor gekozen om meerdere scholen in één gebouw onder te brengen. Dat geldt ook voor Kindcentrum Siddeburen.
 
Meer informatie

Bent u niet in de gelegenheid om naar de bijeenkomst te komen, maar wilt u wel graag op de hoogte blijven? Dan kunt u zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief door een mail te sturen naar scholenprogramma@midden-groningen.nl o.v.v. ‘nieuwsbrief kindcentrum Siddeburen’.

Reactie toevoegen