Eerste lustrum Paragon Techforfun

Vijf jaar geleden ging in Veendam Techforfun van start, een onderwijsproject waarin de gemeente Veendam, Winkler Prins en basisscholen en bedrijven uit de regio samenwerken om jongeren enthousiast te maken voor techniek. Techforfun was vanaf dag 1 een succes en dus werd het eerste lustrum op 24 januari uitbundig gevierd.

Paragon Techforfun viert eerste lustrum

Aanleiding voor de start van Techforfun was de grote behoefte aan technische vakmensen. Door kinderen al vroeg te interesseren voor techniek, hoopten de initiatiefnemers dat zij op de middelbare school een technisch profiel en daarna een technische vervolgopleiding zouden kiezen. Het project was meteen een succes, dankzij de bijzondere samenwerking tussen basis- en voortgezet onderwijs en de betrokkenheid van vele vrijwilligers. In 2014 won Techforfun de Onderwijsprijs voor de provincie Groningen. In de landelijke finale sleepte het project in 2015 een tweede prijs in de wacht. Ook nam het aantal leerlingen dat op de middelbare school een technisch profiel koos toe.
Paragon Techforfun
Ondanks het enthousiasme van alle betrokkenen zag het er even naar uit dat het project om financiële redenen niet kon worden voortgezet. Gelukkig zegde Paragon Pet Products uit Veendam in 2017 toe de lessen voor een aantal jaren te sponsoren. Hiermee wilde het bedrijf zijn liefde voor techniek uitdragen en het techniekonderwijs in de regio een boost geven. De naam van het project werd als dank veranderd in Paragon Techforfun.
Vrijwilligers 
Paragon Techforfun drijft voor een belangrijk deel op vrijwilligers, die de lessen op Winkler Prins begeleiden. Bijna allemaal hebben ze een technische of onderwijskundige achtergrond. Zij waren dan ook van harte uitgenodigd voor de lustrummiddag in de school. Na de onthulling van een megawerkstuk (een scharensliep met technische poefjes) en de vertoning van een film over het project, hieven ze samen met de betrokken basisscholen en bedrijven het glas op een succesvolle voortzetting van Paragon Techforfun.

Reactie toevoegen