Gratis internetcursus in de bibliotheek

In Midden-Groningen kan iedereen gratis meedoen aan de internetcursussen Klik & Tik en Digisterker. Je kunt steeds meer regelen via internet. Heel handig, maar juist als je hiermee weinig ervaring hebt. Met deze cursussen helpt de Bibliotheek je op weg. Sinds 2017 hebben 117 mensen met succes de cursus afgerond; je jongste was 40 jaar, de oudste 88 jaar!
Gratis internetcursus in de bibliotheek
Klik & tik: omgaan met internet
Klik en tik is een programma waarmee je in je eigen tempo leert omgaan met de computer. De cursus bestaat uit drie onderdelen die je achter elkaar of los van elkaar kunt volgen. Het eerste deel betreft de basisbeginselen  zoals de computer aanzetten typen en e-mailen. Het tweede deel gaat over het zoeken op internet, bekijken van websites en het invullen en downloaden van formulieren. Het laatste deel gaat o.a. over Facebook, WhatsApp en YouTube. Groot voordeel van deze cursus is dat iedereen de cursus in zijn of haar eigen tempo volgt, met een koptelefoon op. Twee docenten zijn aanwezig om te helpen als het even niet lukt.
 
Zaken online regelen met de overheid: cursus Digisterker
Je leert tijdens deze cursus stap voor stap zelf zaken met de overheid te regelen via internet. Hoe kun je informatie vinden bij de overheid? Maar ook, hoe kun je iets aanvragen; zoals een paspoort bij de gemeente, of zorgtoeslag bij de Belastingdienst. Ook het omgaan met DigiD en de website MijnOverheid komen aan bod. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten. Gecertificeerde docenten leggen de verschillende onderwerpen uit en begeleiden de cursisten. Bij de start van de cursus ontvangt iedereen een werkboek.

Aanmelden Cursussen
Wil je een cursus volgen of weet je iemand die dit zou willen?
Beide cursussen zijn gratis. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek te zijn om mee te kunnen doen. Aanmelden kan aan de balie in de bibliotheek Hoogezand, telefonisch bij Dorothée Hopma 050-5061638 of via de website: www.biblionetgroningen.nl/digisterker
 
Je kunt kiezen uit de volgende 2 cursussen

  1. Internetcursus Klik en Tik
    Bibliotheek Hoogezand maandag- of vrijdagochtend 10.00 tot 12.00 uur.
    Bibliotheek Slochteren woensdagmiddag 14.00 tot 16.00 uur
    Muntendam  (MAC) donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur
  2. Cursus digisterker: zaken online regelen met de overheid
    Bibliotheek Hoogezand donderdagmiddag 14.00 – 16.00 uur

Reactie toevoegen