Demo Culinaire Dwarsheid door Pierre Wind

TV-kok Pierre Wind geeft demo Culinaire Dwarsheid in Veendam
Op vrijdag 30 november laat chef Pierre Wind bijzondere kooktechnieken zien in Bibliotheek Veendam. Dit doet hij op uitnodiging van Biblionet Groningen in het kader van de landelijke bibliotheekcampagne Nederland Leest. Het thema van die campagne is dit jaar voeding. Gedurende de hele maand november hebben bibliotheken in de provincie Groningen daarom uitgepakt met smakelijke activiteiten. In de provincie Groningen zorgt Pierre Wind voor een spectaculaire afsluiting van de campagne.
Culinaire Dwarsheid 
Kenmerkend voor de kookdemo van Pierre Wind is dat hij op zoek gaat naar nieuwe kooktechnieken. Waarom zou je alles doen ‘zoals het hoort’ als het ook anders kan? Hij noemt dit Culinaire Dwarsheid en laat de deelnemers van zijn Food Experience op vrijdag 30 november zien wat dat is. Er zijn nog kaarten voor het evenement beschikbaar, ze kunnen besteld worden via de website van Theater vanBeresteyn.

TV-kok Pierre Wind geeft demo Culinaire Dwarsheid in Veendam. Fotograaf: Merlijn Doomernik.
Fotograaf: Merlijn Doomernik.

Food Experience 
Naast de wervelende demo van Pierre Wind, die hij zelf ‘kikkûh’ noemt, zal er in Bibliotheek Veendam nog veel meer te beleven, te proeven en te experimenteren zijn op vrijdag 30 november. Tussen 16.00 uur en 18.00 uur staat alles in het teken van koken en eten. Kookliefhebbers en foodies zullen elkaar ontmoeten en kookskills uit diverse culturen bewonderen. Er zijn blender bikes en voor dare devils staan er eetbare insecten op het menu.
Nederland Leest 
Elk jaar staat de maand november in het teken van de landelijke campagne Nederland Leest. Het doel? Zoveel mogelijk mensen in Nederland met elkaar in gesprek laten komen over een bepaald onderwerp. In eerdere edities stonden de thema’s democratie en robotisering centraal. Deze keer is het voeding, een belangrijk onderwerp waar iedereen wel iets mee heeft. De activiteiten zijn dan ook  gevarieerd: van gezondheid tot voedseltechnologie en van de gevolgen van voedselproductie op het milieu tot simpelweg lekker koken.
Iedereen die het leuk vindt, kan nog tot 30 november het geschenkboekje ‘Je bent wat je leest’ gratis komen ophalen in de bibliotheek. Het bevat sappige verhalen van diverse auteurs en is bovendien voorzien van heerlijke recepten.

Reactie toevoegen