Informatiebijeenkomst Kindcentrum Slochterveldweg

In het kader van het bouwen van stevige en toekomstbestendige scholen, komt in Slochteren een nieuw kindcentrum. De gemeente Midden-Groningen wil graag met haar inwoners in gesprek over de stand van zaken rondom dit kindcentrum. Daarom is er op dinsdag 20 november tussen 19:00 en 20:30 uur voor alle geïnteresseerden een inloopbijeenkomst in de Duurswoldhal aan de Slochterveldweg 1 in Slochteren.
 
Nieuw kindcentrum
In het nieuwe kindcentrum wordt door verschillende partijen samengewerkt. Het gaat dan onder anderen om de drie scholen (De Kinderboom, De Ruitenvelder en CBS De Wegwijzer). Vanuit de kinderopvang zijn KidsFirst en Slochterborgje betrokken. Een kinderboerderij (burgerinitiatief) wordt in de nabijheid van het kindcentrum ontwikkeld.
 
Informatiebijeenkomst
Wij kunnen ons goed voorstellen dat de komst van een nieuw kindcentrum in Slochteren vragen oproept. Tijdens de vorige inloopbijeenkomst hebben we geïnventariseerd welke vragen er leven. Aandachtspunten uit die bijeenkomst zijn waar mogelijk meegenomen in het vervolgtraject. Op de bijeenkomst van 20 november willen we de inwoners graag de stand van zaken laten zien. Zo kunnen we schetsontwerpen van de omgeving laten zien en een 3D-presentatie van het voorlopige ontwerp van het gebouw tonen. Uiteraard kunnen bezoekers ook vragen stellen. Tijdens de inloopbijeenkomst zijn verschillende partijen aanwezig om met geïnteresseerden in gesprek te gaan.
 
Scholenprogramma
Om in de hele gemeente stevige en toekomstbestendige scholen te krijgen, moet nog een lange reis afgelegd worden. Sommige scholen worden verstevigd en anderen worden nieuw gebouwd. In dit omvangrijke programma is er in een aantal gevallen ook voor gekozen om meerdere scholen in één gebouw onder te brengen. Dat geldt ook voor Kindcentrum Slochteren. Wilt u meer weten over de projecten binnen het scholenprogramma? Kijk dan eens op de website van gemeente Midden-Groningen (www.midden-groningen.nl/scholenprogramma).

Reactie toevoegen