De tuinen van Mien Ruys

Woensdag 21 november 2018 wordt er in de grote zaal in het A.G. Wildervanckhuis een lezing gegeven door Monique Bruins-Slot. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Groei & Bloei Veendam en omstreken en is gratis toegankelijk voor leden, niet-leden betalen € 2,00. Aanvang 19.30 uur.

Groei & Bloei is een landelijke groenvereniging gericht op tuinieren. De vereniging heeft 130 afdelingen en rond de 35.000 leden. Ieder lid van de vereniging krijgt het tijdschrift Groei & Bloei 10 keer per jaar toegestuurd. Het magazine staat vol praktische tips, tuinreportages en achtergrondverhalen over plantensoorten en tuinieren. Voor meer informatie: www.groei.nl

De tuinen van Mien Ruys zijn voor velen een begrip. Tuinarchitect Mien Ruys heeft zeventig jaar lang vol enthousiasme en creativiteit haar ideeën over beplantingen en tuinarchitectuur gebruikt om vanaf 1924 prachtige tuinen aan te leggen op 25000 m2 grond in Dedemsvaart. Wie was eigenlijk Mien Ruys, welke ontwikkelingen heeft zij in die zeventig jaar meegemaakt en hoe kreeg zij het voor elkaar om de meest invloedrijke tuinarchitect van Nederland te worden? Haar erfenis is indrukwekkend en na haar overlijden wordt deze beheerd door de Stichting Tuinen Mien Ruys. Monique Bruins-Slot die deze lezing verzorgt, is de coördinator in de tuinen van Mien Ruys. Al vanaf haar jeugd is zij bekend met de tuinen en is er nu al jaren werkzaam. Samen met een team van betaalde krachten en een grote groep vrijwilligers worden de tuinen in stand gehouden. De tuinen bestaan nu uit een reeks van dertig stijltuinen die zowel volgens oude als nieuwe tuinideeën zijn aangelegd en beplant. Ook wordt er geëxperimenteerd met nieuwe plantencombinaties en tuinmaterialen waardoor de tuinen een bron van inspiratie vormen voor liefhebbers van tuinieren en tuinarchitectuur. Tijdens de lezing wandelt men aan de hand van een diapresentatie door de tuinen en leert men de markante persoonlijkheid van Mien Ruys kennen aan de hand van haar tuinontwerpen.

Reactie toevoegen