TRIPS RHYTHM: The Sidekicks

The Sidekicks is een ‘blues and more than blues’ band. De zeer ervaren bandleden, opgegroeid met rhythmn & blues, zijn van vele markten thuis: pure blues, bluesrock, jazz en swing. Het wordt allemaal perfect geïntegreerd in een lekkere ‘Sidekicksound.”

Zaterdag 27 oktober TRIPS RHYTHM:  THE SIDEKICKS

Eind 2012 bracht de band –toen nog onder de naam Hans van Lier & the Sidekicks- de zeer succesvolle cd ‘Blues And More Than Blues ‘ uit. Uit recensies: “een formidabele band die op internationaal niveau in de allerhoogste klasse kan meedoen”, “een heerlijke mix van blues, rock, pop en jazz” en “bewijst de band dat je voor de blues niet altijd in de Verenigde Staten hoeft te kijken”. Het album haalde de Dutch CD Top 100.
De prestaties van de band zijn niet onopgemerkt gebleven. De band maakte zijn opwachting bij veelbeluisterde programma’s als 3FM en NPO2 Muziekcafé, en verzorgde optredens op verschillende podia in Nederland en Duitsland. De single Happy Song werd zelfs als “redmiddel tegen de crisis’ aan de Tweede Kamer aangeboden en kreeg daardoor aandacht op de landelijke televisie (NOS Nieuwsuur).
Medio 2017 hebben The Sidekicks hun nieuwe cd ‘Texas of the North’ uitgebracht . Die naam is aan de plaat verbonden als ode aan Meulnhörn, het buurtschap bij Siddeburen waar de band zijn thuisbasis heeft. De nieuwe cd is opgenomen in de befaamde Wisseloord Studio’s in Hilversum. Het album bevat 12 nummers, allemaal door de bandleden zelf gecomponeerd.

The Sidekicks treden nog steeds graag en met erg veel enthousiasme op. De band staat bekend om zijn energieke live optredens.
The Sidekicks zijn Teo de Haan (zang), Peter Hummel (gitaar), Bennie Timmer (gitaar), Fenno de Boer (basgitaar) en Wim Entzinger (drums).

The Sidekicks - Dorpshuis 'Nooitgedacht' - Nieuweweg 1a Tripscompagnie
Zaterdag 27 oktober - 21.45 uur - zaal open om 21.00 uur - entree €9.00 - leden €7.50

Reactie toevoegen