Wie wordt de nieuwe stationsassistent

In het weekend van zaterdag 20 en zondag 21 oktober kunnen kinderen van 7 tot 12 jaar opgeleid worden tot stationsassistent van station Zuidbroek. Door verschillende opdrachten uit te voeren kunnen ze alle vaardigheden onder de knie krijgen die daarvoor nodig zijn. Met een werkboekje in de hand leren ze bijvoorbeeld kaartjes te verkopen met guldens en kwartjes, pakjes te versturen en het verschil tussen een eenvoudige en een luxe wachtkamer te herkennen. Kinderen kunnen hun eigen uniform samenstellen en leren berichtjes te versturen in morsecode in plaats van Whatsapp. In het Museumcafé is een film te zien over het werk van de stationsassistent en wordt gedemonstreerd hoe stoom ontstaat en hoe dit omgezet wordt in kracht.

In het kader van Oktobermaand-Kindermaand is de toegang voor alle kinderen tot 12 jaar de hele maand gratis (onder begeleiding van een betalende volwassene).
Behalve de opleiding stationsassistent is ook de nieuwe expositie ‘Theo van den Boogaard spoort wél’ te zien. Deze interessante expositie is nog tot en met 10 maart aanstaande in het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum te bekijken.

Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatsstation 3e klasse uit 1865. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het museum is iedere zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en alle dagen in de herfstvakantie van 13.00 tot 17.00 uur. Daarnaast voor groepen op afspraak.

Reactie toevoegen