Gratis SKV Bogdike Tribute festival

Eigenlijk best wel uniek. De enige zelfstandige kabelstichting in de provincie Groningen, onze eigen SKV, viert dit jaar het 30-jarig jubileum. Om dit jubileum groot te vieren heeft Bogdike op verzoek van SKV een muziekfestival georganiseerd dat gratis toegankelijk is. Op 31 mei jl. was de presentatie in het kantoor van SKV.
Op zaterdag 25 augustus wordt op het Museumplein in Veendam het SKV Bogdike Tribute Festival gehouden. Van 14.30 tot 00.00 uur treden daar de volgende bands op: Spritz, Eagles Legacy, SOS ABBAcoverband, Mirage en Gruppo Sportivo.
Het Tribute festival wordt om 14.00 uur geopend door Bert Feiken, algemeen manager SKV. De presentatie is in handen van Everhard Sprik.

SPRITZ – A Tribute to Herman Brood
Spritz ontstaat in 2010 als Bé Wever zanger Everhard Sprik benaderd om voor het WilderRock-festival een tribute-band te formeren.  Everhard heeft zijn voorliefde voor Herman Brood nooit onder stoelen of banken gestoken. Hij had zelfs nog een klein rolletje in de film ‘Wild Romance’ als Duitse zaaleigenaar… Als blijkt dat zijn stem ook nog eens op die van Brood lijkt is de keuze voor een Herman Brood-tribute band snel gemaakt.  Met Ad Antonisse op bas, Bé Brakke op gitaar, Marcel Wolthof op drums, Marcel van Mook op toetsen en de zangeressen Marianne Pruissen-van der Velde en Antoinette Bolt als ‘de Bombita’s’ beschikt de band over door de wol geverfde Veendammer muzikanten.  Het bleef  niet bij een eenmalig optreden op WilderRock…  Binnen no-time werden meer dan 40 Brood nummers ingestudeerd en speelt de band nagenoeg alle klassiekers van LP’s als Street, Sphritsz en Cha Cha. Tien jaar na de dood van Herman Brood in 2001, is Sprits één van de deelnemers die in Zwolle tijdens ‘De jacht naar de nieuwe Herman Brood’ een gooi deed naar de titel “De nieuwe Brood”. Hoewel die titel net aan hun neus voorbij ging waren Koos van Dijk en Danny Lademacher lovend over de prestaties van de band:
Dat de prestaties van Spritz niet onopgemerkt blijven bleek nog tijdens het concert ‘Sterren in Martiniplaza’ in 2016. Everhard, Marianne en Antoinette worden gevraagd om samen met de Wild Romance oer-leden Gerrit Veen en Peter Walrecht de afsluitende Ode aan Brood te doen….
Nu, anno 2018,  blijkt de muziek van Brood nog steeds verslavend.
Noem Spritz daarom maar Rock’n roll junkies !!
 
THE EAGLES LEGACY – A tribute to the Eagles

Six men on a mission! Dat is The Eagles Legacy, dé Nederlandse Eagles tribute. Het begon allemaal in 2002 met de passie van 6 muzikanten voor de muziek van de Eagles; de tijdloze Amerikaanse superband, inmiddels populair bij 3 generaties fans over de hele wereld. The Eagles Legacy brengt de muziek van de Eagles en de afzonderlijke leden zo respectvol en authentiek mogelijk, met als doel om de sfeer en de sound van deze fameuze westcoastband steeds weer te laten herbeleven.
The Eagles Legacy bestaat uit muzikanten die hun sporen op muzikaal gebied ruimschoots hebben verdiend. Met deze rijke ervaring zijn zij in staat om de muziek van de Eagles qua instrumentatie en zang zeer dicht te benaderen. In een show van 2 uur vertelt The Eagles Legacy het muzikale verhaal van de Eagles. Ondersteund door sfeerbeelden waant het publiek zich in de tijd waarin de naweeën van de Flowerpower nog voelbaar waren en artiesten op zoek naar een eigen identiteit. De Eagles vonden hun identiteit in virtuoos gitaarspel en dito harmonieën. Wie kent ze niet? Hits als : Desperado, New Kid In Town, Life In The Fast Lane en natuurlijk Hotel California, blijven de laatste jaren hoog in de top-2000 lijsten terugkomen. Een bewijs dat Eaglesmuziek van alle tijden is.  Door de jaren heen heeft The Eagles Legacy een spoor van waardering door Europa getrokken. Met als basis Nederland, zijn ook België, Luxemburg en Duitsland geregeld gastland geweest. Voor zowel klein als groot publiek komen de heren tot hun recht waarbij de mix tussen energie en gevoel perfect in balans is. Een ware must voor de echte Eagles liefhebber. The Eagles Legacy bestaat uit: Bas van de Weijer - gitaar en zang, Hijlko Soepboer - toetsen, gitaar en zang, Erwin Pijl - basgitaar en zang, Gerben Visser - leadzang en gitaar, Joep Brouwer - gitaar en zang en Jim Schoonderwal – drums.

SOS ABBAcoverband
De liedjes van ABBA zijn momenteel weer helemaal hot met de film Mamma Mia 2 in de bioscoop en de Mamma Mia musical in het theater. Dus dat belooft een mega meezing- en dansspektakel te worden voor jong en oud op het Musuemplein. SOS ABBAcoverband is een topact binnen de wereld van tribute bands en de allereerste in Nederland die een dergelijk eerbetoon aan de succesvolste glitter rockband ooit uit Zweden bracht. Net als veel tribute bands, is SOS ABBAcoverband ontstaan uit een project dat tot een eenmalig concert had moeten leiden. Echter het succes was dermate groot dat de gelegenheidsformatie transformeerde tot een band die inmiddels al jaren bijzonder succesvol aan de weg timmert. Niet alleen in Nederland, maar in België en Duitsland is SOS ABBAcoverband inmiddels een vaste waarde geworden. Ook in Scandinavië heeft men inmiddels kennis mogen maken met deze superformatie. De unieke herkenbaarheid van het legendarische repertoire van ABBA kenmerkt zich door enorme muzikaliteit en loepzuivere, vaak meerstemmige, zang. De zes super enthousiaste topmusici weten deze typische ABBA kenmerken perfect over te brengen op hun publiek. Of er gespeeld wordt in een café, festival, bedrijfsfeest, theater, op een senioren-evenement of voor een studentenfeest, het dak gaat er gegarandeerd af! Letterlijk van de jongste jeugd tot 99-jarigen, iedereen wordt gegrepen door de energie van SOS ABBAcoverband en de onweerstaanbare sound van Agnetha, Björn, Benny en Anni-Frid. Beter bekend als ABBA!!!

MIRAGE - A Tribute to Fleetwood Mac
De band Mirage bestaat uit vijf muzikanten, die uit liefde voor Fleetwood Mac de koppen bij elkaar gestoken hebben om de gouden hits van weleer nieuw leven in te blazen. Wie kent ze niet, de prachtige songs van o.a. 'Rumours'? Ze worden neergezet met de van Stevie Nicks zo kenmerkende sound in b.v. 'Dreams', 'Rhiannon', 'Gipsy' of 'Sarah'. Dit alles natuurlijk gebracht in de bekende mysterieuze zwierige kledij met kachelpijp hoed.
Ook het fraaie 'Songbird', of 'You Make Lovin' Fun' van Christine Mc Vie en de monumentale, emotioneel geladen nummers zoals 'Tusk', 'Chain',  'Don' t Stop' en  'You Can Go Your Own Way', passeren de revue. Naast het latere werk komt natuurlijk ook de oude Fleetwood Mac uit de periode Peter Green voorbij, met wereldhits als 'Oh Well', 'Need your love so bad' en 'Albatros'. In een bezetting met frontvrouw Chaja van der Heide, gitaarvirtuoos Dominik Sprenger, ex 'Wild Romance' drummer Guzz Genser, de klassiek opgeleide Louise vd Sande Bakhuyzen en bassiste/ benjamin van de band Joyce van der Hoorn, kunt u nog eens met volle teugen live genieten van al het moois dat Fleetwood Mac in de loop der jaren tot één van de meest muzikale bands uit de popgeschiedenis maakte.

GRUPPO SPORTIVO
Het legendarische muziekgezelschap Gruppo Sportivo treedt weer op! Na vier jaren een studio-only band geweest te zijn, was een combinatie van een nieuw album met een daaraan gekoppelde club- en festivaltour voor de dames en heren geen moeilijke stap om te nemen. ‘GREAT’ is na ‘Topless 16’ (2004)  het officiële 12e album van Gruppo worden.
Hans Vandenburg gaat als doorgewinterde singer-songwriter dit keer hier en daar meer de diepte in, maar vrolijke, catchy en met typische Sportivo humor doorspekte pareltjes ontbreken zeker niet. De band brengt met veel plezier het nieuwe materiaal, uiteraard gecombineerd met het nodige aantal publieksfavorieten, door het hele land te horen.

Reactie toevoegen