30 juni open dag brandweer

De brandweer in Hoogezand houdt op 30 juni een open dag. Bezoekers zijn van 10.00 tot 16.00 uur welkom bij de kazerne aan de Rembrandtlaan 8 in Hoogezand. Ook politie, Veilig Verkeer Nederland en het Rode Kruis zijn aanwezig. De toegang is gratis.
30 juni open dag brandweer - Foto: Marcel Klip
Bezoekers leren spuiten met de brandweerslang en knippen in auto’s met redgereedschap. Ook kunnen ze mee met de brandweerboot en ervaren hoe het is om in een huis vol rook te werken. Kinderen kunnen meedoen met de kleurwedstrijd, zich laten schminken en zich uitleven op het springkussen. Daarnaast is een groot aantal historische voertuigen van het brandweermuseum te zien. Ook kunnen bezoekers zich aanmelden als vrijwilliger of als lid van de jeugdbrandweer.

Spectaculaire demonstraties
Elk half uur zijn er demonstraties. Bijvoorbeeld over wat er gebeurt bij een vlam in de pan, hoe de brandweer iemand uit een auto bevrijdt en hoe ze handelt bij lekkage van een gevaarlijke stof. Natuurlijk laten ook de leden van de jeugdbrandweer zien wat ze kunnen. De dag eindigt om 16.00 uur met een grote spectaculaire demonstratie.

Reactie toevoegen