VKSOin Culturele Europese Hoofdstad van Europa

Het VKSO, het orkest van de Veenkoloniën, spreidt haar vleugels uit naar Leeuwarden, Culturele Hoofdstad van Europa 2018! In het kader van de uitreiking van de ‘Friese Emmy Award’ vernoemt naar de virtuoze violiste Emmy Verhey, die onafgebroken een vijftig jaar durende nationaal- en internationale carrière genoot, zal op 1 juli a.s., het ruim 70 koppig VKSO o.l.v. dirigent Lubertus Leutscher, genoemde uitreiking begeleiden.
VKSOin Culturele Europese Hoofdstad van Europa
Deze onderscheiding wordt uitgereikt door Emmy Verhey in eigen persoon, aan jong muzikaal talent afkomstig uit de provincie Friesland. Dit zal geheel volgens traditie vergezeld gaan met een toegankelijk en bijzonder concert waarbij de keuze viel op het VKSO dat zich sinds 2010 succesvol uitrolt met spraakmakende concerten, educatieve en uitdagende projecten binnen de provincies Groningen en Drenthe èn de grenstreek van Duitsland.
 
De ‘Friese Emmy Award’ gaat dit jaar naar trompettist Saleem Khan waarbij het VKSO deze terechte talentvolle winnaar muzikaal zal begeleiden met ’trompetconcert in E flat major’ van componist J. Haydn en zal het VKSO tevens de aangemerkte veelbelovende celliste Wytske Holtrop muzikaal ondersteunen met een celloconcert van E. Elgar. Dit concert zal plaatsvinden in stadsschouwburg ‘De Harmonie’ te Leeuwarden’. Aanvang: 19:30 uur

Reactie toevoegen