Robotica en elektronica

De Makersclub Hoogezand geeft op 30 juni van 13.00 - 16.00 uur, een workshop prototyping in het eLAB van de Bibliotheek Hoogezand. Voor jong en oud, hobbyisten, programmeurs en iedereen die nieuwsgierig is.

Een machine die doet wat jij wilt
Het idee is om in één middag met een brede doelgroep verschillende prototypes te bouwen en werkzaam te maken.  Het gaat om machines en apparaten die werken met computerchips.
Prototyping is het uitproberen en experimenteren met een opstelling of machine totdat het werkt zoals jij het bedenkt. Hiervoor zijn aanwezig: bouwpakketten voor een robot-tekenbord (Polargraph) en robot-hand, diverse arduino’s en programmeerbare boards met sen- soren voor beginners en gevorderden, 3D printers en een lasersnijder. Uiteraard leiden ervaren workshopleiders alles in goede banen.
Wil je gebruik maken van dit technisch ‘speelgoed’ geef je dan op via Toine Fennis toine@makersclub.nl

De workshop is gratis!

21e eeuwse vaardigheden
De Makersclub en de Bibliotheek willen graag de 21e eeuwse vaardigheden bevorderen door de faciliteiten in het Elab en de in Hoogezand aanwezige kennis beschikbaar te stellen voor iedereen. Vaardigheden als creativiteit, kritisch denken, samenwerken, ICT-geletterdheid, sociale vaardig- heden, probleemoplossend vermogen en  communicatie worden samengevat met de term 21e eeuwse vaardigheden. Deze vaardigheden hebben we hard nodig om in onze veranderende maatschappij goed te kunnen leven, leren en werken.

 

Reactie toevoegen