Open dag Zorgboerderij “De Velduil” Meeden

Voor iedereen die eens een kijkje wil nemen op een zorgboerderij opent agrarische zorgboerderij De Velduil in Meeden, op 2 juni haar deuren. 
De zorgboerderij biedt dagbesteding aan zowel (dementerende) ouderen en jongeren met een beperking.
Open dag Zorgboerderij “De Velduil”  Meeden
De zorgboerderij heeft twee aparte ruimtes voor opvang; zo is er voor de jongere groep een mooie kantine met keuken en voor de oudere groep een gezellige huiskamer met  keuken.
Er wordt op de boerderij door beide groepen gewerkt aan meerdere projecten afhankelijk van de mogelijkheden van de deelnemer.
Zo kan er gewerkt worden in de (groente)tuin of in de kas. Ook is er een verwarmde schuur voor houtbewerking. Dieren mogen natuurlijk niet ontbreken, er is een knuffelkoe en er komen elk jaar twee kleine biggetjes, schapen en er zijn kippen en konijnen.
In de kantines wordt er met de deelnemers regelmatig gekookt en het boodschappen doen kan ook bij het activiteiten programma horen.
De zorg die wordt geboden is op maat.  Samen met de deelnemers wordt er gekeken naar de interesses en mogelijkheden van waaruit wij een programma kunnen samenstellen.
 
Op zaterdag 2 juni krijgt u de tijd om vragen te stellen over de begeleiding en mogelijkheden op  Zorgboerderij “De Velduil” en kunt u onder het genot van een hapje en drankje meedoen met activiteiten of rond kijken wat er zoal te doen is.
Zo is er een reizend circus, oude trekkers en zijn er meerdere kraampjes waarin u o.a. werk kunt bezichtigen gemaakt door de deelnemers. Ook gaan we schapen scheren en wol verwerken.
 
Voor informatie over de Zorgboerderij:  www.zorgboerderijdevelduil.nl

Reactie toevoegen