Uitnodiging Aletta avond academie

Hoogezand - Het dr. Aletta Jacobs College organiseert jaarlijks populairwetenschappelijke lezingen. Gebruikelijk is dat afleveringen van de Aletta Avond Academie worden verzorgd door wetenschappers. 
In het kader van het jubileumjaar wordt de lezing verzorgd door een onderzoeker uit het Aletta-team. Dr. Henk Blik is teamleider van de deelschool voor praktijkonderwijs. Hij schreef een proefschrift onder de titel: Interactive instruction for students with intellectual disabilities. In oktober 2017 verdedigde hij met succes deze dissertatie aan de Universiteit van Groningen. Genoeg reden om op donderdagavond 31 mei a.s. te horen wat hij kan vertellen over het geven van interactieve instructie aan (moeilijk lerende) leerlingen.
Tell me and I forget.  
Involve me and I learn.
Alleen vertellen is vergeten. Ons leren omvat veel meer dan luisteren naar de juf of meester. Betrokkenheid is essentieel. Dit is in het kort de strekking van de lezing van docent, wetenschapper en ervaringsdeskundige dr. Henk Blik. Na een korte historische terugblik op de “Hoogere Burgerschool” van toen neemt hij de bezoekers mee naar het Aletta Jacobs College en het voortgezet onderwijs van nu.
Het Nederlandse onderwijssysteem is uniek. Nergens ter wereld is het voortgezet onderwijs zo ingedeeld als hier in ons land. Is er een verband tussen onderwijsvormen en intelligentie? Wat is intelligentie überhaupt? En wat is leren.
In zijn door hemzelf wetenschappelijk beproefde interactieve lesstijl laat hij de bezoekers aan de Aletta Avond Academie meedenken en meepraten over het onderwijs. Dat kan, we hebben immers allemaal onderwijs gevolgd en zijn allemaal een beetje ervarings deskundig.
 
Om (inter)actief deel te kunnen nemen aan de lezing wordt men verzocht eigen device (mobiel of tablet) paraat te hebben.
  
Belangstellenden zijn van harte welkom op 31 mei. De gratis lezing zal plaatsvinden in de Spiegelzaal, locatie Laan van de Sport 4 in Hoogezand. Aanvang is 19.30 uur, de zaal is om 19.15 uur open. Aanmelden vooraf is gewenst,  stuur een mail  naar: jklunder@aletta.nl
 

Reactie toevoegen