Rookie Dani Prins tweede!

Noordbroek - Het was een mooie genoegdoening voor karter Dani Prins. Op de baan waar ruim twee maanden eerder het noodlot had toegeslagen, boekte hij zondag 6 mei zijn beste prestatie van het seizoen tot dusver. De elfjarige toprijder uit Noordbroek werd in Emmen tweede in het dagklassement in de Junioren-klasse tijdens de tweede ronde van het GK4-kampioenschap. 
Rookie Dani Prins tweede!
Zijn tweede plaats was een heuglijk feit op meerdere vlakken. Allereerst was daar uiteraard de mooie uitslag zelf, een andere gold het feit dat hij als jongste rookie van allemaal bewees meteen vooraan mee te kunnen. Een derde was vanwege het feit dat hij eind februari tijdens de training was gecrasht tegen het huisje van de wedstrijdleiding. Daarbij had drie botbreuken opgelopen: twee in zijn rechterpols en één in zijn rechterelleboog. 
 
Dat hij zondag al op het podium stond, zorgde dan ook voor een brede grijns op zijn gezicht. “Ik ben heel tevreden”, zei Dani die tweede, tweede en derde was geworden in de achtereenvolgende races. “Het is pas mijn tweede wedstrijdweekend bij de Junioren. Ik vind het heel leuk, het gaat lekker snel. Ik ben de jongste van allemaal en nu ook één van de snelsten. Dat geeft een goed gevoel. En dat het hier gebeurt, op het circuit waar ik ben gecrasht, maakt het extra mooi.”
Er was destijds iets mis met zijn remstang. Daardoor verloor de talentvolle Groninger de controle over de kart en knalde hij tegen het huisje van de wedstrijdleiding. “Het ging allemaal zo snel. Ik wist niet wat ik moest doen. Ik ben toen frontaal tegen het gebouw aan gereden. Op dat moment deed het niet eens heel erg zeer. Ik was vooral geschrokken. Ik had in het begin ook bijna geen last van mijn arm.” 
Die avond ging hij naar de dokterspost. Daar zei de dokter tegen Dani dat zijn arm was gekneusd. “Maar toen ik de volgende ochtend een T-shirt aan wilde trekken, deed dat heel erg zeer. Ik ben nog wel naar school geweest, maar na een uur is mijn moeder me komen ophalen en zijn we naar het ziekenhuis gegaan. Daar zijn röntgenfoto’s van mijn arm gemaakt en toen werd duidelijk dat ik drie breuken had.”
Zijn arm zat vervolgens bijna vier weken in het gips. Het betekende niet trainen en een raceweekeinde missen. Het betekende ook dat hij zeer weinig trainingsmeters had gemaakt toen Dani zich vrijdag meldde op Kartcircuit Pottendijk voor de eerste trainingsessies. Toch had hij er niet echt last van gehad, zei hij. “Ik heb vandaag eigenlijk als vanouds kunnen rijden. Tijdens de eerste ronde in Mariembourg moest ik in het begin wel even wennen, voelde het best wel raar. Maar ook toen ging het uiteindelijk ook al goed.”
Als inwoner van het Groningse Noordbroek traint Dani vaak in Emmen. De crash heeft hem niet angstig gemaakt voor het rijden op de Pottendijk, zoals hij ook tijdens de races op overtuigende wijze liet zien. “Ik rijd hier nog steeds graag. De krappe laatste bocht vind ik leuk. Dat ik de baan zo goed ken, heeft me vandaag wel geholpen, denk ik. En dat ik hier gecrasht ben, maakte me niet zoveel uit.” 
Zijn volgende wedstrijd is de tweede ronde van het KNAF CUP Benelux-kampioenschap. Dat wordt ook gehouden op de baan in Emmen. Als het aan Dani ligt, gaat het dan nog beter. “Ik ga voor de eerste plek!”

Reactie toevoegen