Muzikale herinneringen voor ouderen

het huis van de amateurkunst voor Groningen, organiseert dit jaar opnieuw de culturele actiemaand Kunst op Stee voor ouderen in Groningen. De hele maand april vinden er kunstzinnige en culturele activiteiten voor senioren plaats in Stad en provincie. De focus in de programmering ligt dit jaar op de regio’s Midden-Groningen, het Hogeland, Westerwolde en Oldambt.

Muzikale herinneringen voor ouderen

In de vierde en laatste week van april zijn er in Midden-Groningen drie activiteiten in het kader van Kunst op Stee, namelijk een muzikale ochtend in Siddeburen en een tweetal creatieve workshops in Hoogezand en Noordbroek.

Muzikale herinneringen
In het Ufkenshuis in Siddeburen organiseren pianiste Anne Mak en accordeonist Wim Lever maandag 23 april een ochtend vol muzikale herinneringen. Liedjes van vroeger en bekende en minder bekende melodieën uit de populaire en klassieke muziek komen voorbij. De kosten zijn 5,00 euro per persoon. Aanmelden en meer informatie via info@kielzog.nl of (0598) 373 777.

Workshop Ukelele
Maak op dinsdag 24 april kennis met dit viersnarige mini-instrument onder de bezielende en vrolijke leiding van rasmuzikanten Domi Aerts en Harvey Mercera. Ervaar zelf hoe grappig en leuk het is om snel mee te rammelen met een paar simpele akkoorden tijdens deze workshop Ukelele in het Grand Café van Kielzog in Hoogezand. De kosten zijn 5,00 euro per persoon. Aanmelden en meer informatie via info@kielzog.nl of (0598) 373 777.

Kennismaken met acrylverf
In het atelier van Maaike Nijlunsing in Noordbroek maak op woensdag 25 april je in een middag een klein schilderij met acrylverf. De kosten voor deze kennismakingsworkshop bedragen 20,00 euro per persoon. Aanmelden en meer informatie via maaikenijlunsing@gmail.com of (06) 55 853 409.

Kunt op Stee
Kunst op Stee is een initiatief van VRIJDAG en onderdeel van het programma Een Leven Lang Kunst.
De culturele actiemaand is tot stand gekomen dankzij het Fonds voor Cultuurparticipatie, gemeente Groningen, provincie Groningen en de Hanzehogeschool Groningen. Voor meer info: kunstopstee.nl.

Reactie toevoegen