Druk bezochte Kwekerijdagen

Meeden - Ze kwamen van heinde en verre en in grote getale, de plantenliefhebbers die het afgelopen weekend de Noordelijke Kwekerijdagen bij Tuingoed Foltz in Meeden bezochten. Met ongeveer 2000 bezoekers was deze editie van het jaarlijkse evenement één van de drukste van de afgelopen jaren. Op het plantenrijke tuingoed van Bob Foltz en Andries Bierling hadden zo’n 40 specialiteitenkwekers en tuinkunstenaars zich verzameld om hun collecties te presenteren aan een liefhebberspubliek en samen het nieuwe plantenseizoen te vieren. Want een feestje was het, mede dankzij het goddelijke weer. Het taartenterras van Lia Simons was permanent gevuld, muzikanten trokken door de tuinen en kwekers vertelden gepassioneerd over onderwerpen als het gebruik van varens, rozen, bladplanten of wilde planten in de particuliere tuin.
Druk bezochte Kwekerijdagen 
Hommage aan Ton ter Linden
Hoogtepunt op zondagmiddag was het interview dat zangeres/presentratrice/plantenliefhebber Hanneke Kappen afnam bij de bekende tuinontwerper en aquarellist Ton ter Linden. Als hommage aan Ter Linden, die met zijn natuurlijke ontwerpstijl veel heeft betekend voor de ontwikkeling van de Nederlandse tuincultuur, presenteerden de mannen van Foltz aansluitend een nieuwe Salvia van eigen selectie die de naam Salvia ‘Ton ter Linden’ draagt.
 
In april 2019 wordt de feestelijke 20ste editie van de Noordelijke Kwekerijdagen gehouden en ook dan zullen ongetwijfeld veel liefhebbers de weg naar Meeden weten te vinden.

Reactie toevoegen