Noordelijke Kwekerijdagen

Meeden - Op zaterdag 21 en zondag 22 april barst voor tuinliefhebbers het voorjaar ècht los. Dan vinden bij Tuingoed Foltz in het Groningse Meeden de Noordelijke Kwekerijdagen plaats, de grootste gespecialiseerde plantenmarkt van Noord-Nederland.   
Ongeveer 40 geselecteerde deelnemers uit Nederland, België en Duitsland - kwekers, ontwerpers, kunste- naars en andere tuinspecialisten – presenteren op het terrein van Foltz alle ingrediënten voor een prachtig tuinjaar.
Noordelijke Kwekerijdagen
De Noordelijke Kwekerijdagen onderscheiden zich van andere fairs als een echt ‘planten-evenement’, waarbij het allemaal draait om andere, nieuwe en onbekende planten. Ieder jaar nemen de deelnemende kwekers persoonlijke favorieten en nieuwe variëteiten van eigen kweek mee naar Meeden. In totaal worden er meer dan 5000 verschillende plantensoorten getoond en verkocht.
 
Moestuintafels, tuinzaden en tuingereedschap
Daarnaast kunnen bezoekers hun hart ophalen aan tuinboeken, tuinkaarten, tuinbeelden, tuinzaden en ambachtelijk tuingereedschap, kortom vrijwel alles waar je het woord ‘tuin’ voor kunt zetten. Net als bij het planten- en kunst-aanbod zijn originaliteit en kwaliteit de belangrijkste criteria voor deelname.
 
Kwekerspraat
Verschillende kwekers, tuinschrijvers, ontwerpers en tuinkunstenaars houden tijdens de dagen Kwekerspraat', een enthousiaste mini-voordracht tussen hun favoriete planten.
 
Hanneke Kappen interviewt Ton ter Linden
Als vooraanstaand tuinontwerper en schilder van bloemrijke aquarellen is Ton ter Linden een tuinkunstenaar in hart en nieren. Presentatrice, zangeres en plantenliefhebber Hanneke Kappen interviewt hem zondagmiddag om 14.00 uur voor het publiek. Dat belooft een gedenkwaardig levensgesprek te worden, zoals eerdere interviews met Maya Wildevuur (2016) en Henk Helmantel (2017) dat ook waren. Maya Wildevuur geeft zondag al schilderend tekst en uitleg bij haar bloemrijke schilderijen.
 
Tuinschetsen door Martin Knol
Tuinontwerper Martin Knol houdt op beide dagen een permanent tuinontwerp spreekuur. Bezoekers kunnen aan de hand van meegebrachte foto’s/tekeningen ter plekke een tuinschets laten maken.
 
Muziek, wijnproeverij en teas & scones
Het hele weekend trekken muzikanten over het tuingoed. Op het terras is een wijnproeverij ingericht en er worden Engelse teas & scones en tal van andere lekkernijen geserveerd.

Reactie toevoegen