Moestuin in Muntendam

Je eigen groente verbouwen en dan samen ervan eten, dat is erg leuk! April is weer de maand dat we weer beginnen met de moestuin van het MAC. Het MAC heeft van de gemeente twee stukjes tuin ter beschikking gekregen aan de Bovenweg om de tuin te bewerken.
“We hopen dat het dit jaar een nog grotere opbrengst wordt als vorig jaar. ‘ zegt Nouri. ”Dit jaar gaan we ook samen met de Heemtuin leren hoe we de groenten kunnen bereiden en er samen van kunnen eten. Dat wordt heel gezellig!” Deelnemers delen in de opbrengst en kunnen, als ze willen, meedoen met het “samen eten” in de Heemtuin. “We zijn nog op zoek naar meer mensen die mee willen doen. Helaas is ons een trouwe vrijwilliger ontvallen door overlijden. Bob Kor was de drijvende kracht vorig jaar. Hielp mee met bedenken wat er gezaaid moest worden, maakte een rooster wie wanneer zorgde voor het wieden van onkruid en maakt met ons nieuwe plannen om het aankomend jaar gezond te gaan te koken.” vertelt Hanita Beumkes. “Het team van vorig jaar wil echter heel graag door maar kan best nog hulp gebruiken. Zij die het leuk vinden groenten te verbouwen of willen leren hoe dat moet, worden uitgenodigd zich aan te melden.
Man of vrouw, iedereen die groene vingers heeft is welkom. Er is nog plek voor meer deelnemers!“ aldus Hanita Beumkes. Aanmelden kan bij het MAC.

Reactie toevoegen