Hulp bij belastingaangifte

Vóór 1 mei moet iedereen in Nederland de belastingaangifte invullen via de online omgeving van de Belastingdienst. Niet iedereen weet hoe dit werkt of kan dit zonder hulp. De overheid werkt er aan om het contact met de burgers meer digitaal te laten verlopen. Bibliotheken organiseren daarom hulp bij belastingzaken in de vorm van spreekuren. In Midden-Groningen kunt u terecht in de Bibliotheek Hoogezand, Gorecht-Oost 157
Het belastingspreekuur is bedoeld voor iedereen die zelf geen professionele hulp kan inhuren. Deelname is gratis, ook als u geen lid van de Bibliotheek bent. Een deskundige vrijwilliger helpt u bij het invullen of beantwoord vragen over de aangifte, toeslagen of kwijtscheldingen. Het spreekuur in de Bibliotheek Hoogezand is gedurende de maanden maart en april elke dinsdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Het is verstandig om vooraf te bellen met de Bibliotheek Hoogezand voor een afspraak zodat er voor iedereen genoeg tijd ingepland kan worden. Telefoonnummer 0598-350260.
Wilt u zelf de belastingaangifte doen maar beschikt u niet over een computer? Maak dan gratis gebruik van de computers en printmogelijkheid in de Bibliotheek. Naast hulp bij de belastingaangifte biedt de Bibliotheek ook de gratis cursus Digisterker aan. Veel zaken bij de overheid gaan digitaal. Als u hierbij ondersteuning wilt kunt zich aan melden. Digisterker wordt gegeven in Hoogezand Slochteren en Muntendam.
Neem voor meer informatie contact op met de Bibliotheek Hoogezand of het MAC Muntendam (0598-729393)

Reactie toevoegen