Grootste estafette zwemwedstrijd

Op 31 maart a.s. is in De Kalkwijck de Pinquin 1-uursestafette. Dit is het grootste estafette zwemevenement van Nederland en de grootste zwemwedstrijd in Noord-Ne- derland. Maar liefst 93 ploegen bestaande uit 6 tot 10 zwemmers komen aan de start. In totaal zullen er 815 deelnemers uit binnen- en buitenland meedoen. Dit zijn er meer als voorgaande jaren. G.Z. TriVia uit Groningen komt met de meeste ploegen aan de start, 9 teams staan ingeschreven. Thuisploeg De Inktvis heeft vijf ploegen opgesteld.
Doel
Bij De Pinquin 1-uursestaffette zwemmen teams een uur lang estafette. Om de beurt zwemmen de zwemmers 50 meter (2 banen) en het team wat na 60 minuten de grootste afstand afgelegd heeft wint. Er zijn verschillende categorieën waarin de zwemmers mee kunnen doen.
Zo zijn er zwemmers onder de 11, 15 en 17 jaar, dames en heren teams, maar ook zal er een uur zijn waarin de gehandicapte zwemmers de strijd met elkaar aan gaan.
Unieke wedstrijd
De Pinquin 1-uursesatafette is een unieke wedstrijd voor zwemmend Nederland. Het is een leuke en gezellige estafette, wat goed is voor de teambuiling, maar toch zit er een groot wedstrijdelement aan vast. Er zijn al een aantal teams die aangekondigd hebben een poging te willen doen een afstandsrecord te verbeteren.

Mocht dit slagen hebben wij als organisatie een taart klaar staan.

Reactie toevoegen