Expositie ‘Een veilig spoor' stopt

Komend weekend is de allerlaatste mogelijkheid om de wisselexpositie ‘Een veilig spoor’ in het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum te bezoeken. In deze expositie wordt ingegaan op de veiligheid van het spoor. De uitgangspunten voor treinbeveiliging zijn in de loop der jaren nauwelijks veranderd: treinen mogen niet botsen en mogen niet ontsporen. De manier waarop de treinbeveiliging de machinist informeert over de beveiligingsregels is echter wel veranderd: van armseinen, via lichtseinen, naar cabineseinen. Door middel van een aantal interactieve elementen wordt de geschiedenis van de spoorwegveiligheid uitgelegd.
Na komend weekend is er op 17 en 18 maart een groots kinderfestijn in het station. Aansluitend is er een expo met als thema ‘150 jaar spoorlijn Groningen-Nieuweschans’.
Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Watersstaatstation 3e klasse uit 1865. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het museum is iedere zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en daarnaast voor groepen op afspraak.

Reactie toevoegen