Inloopbijeenkomst nieuwe vrijwilligers

Op maandag 12 maart houdt Humanitas afdeling Midden-Groningen een inloopbijeenkomst voor nieuwe vrijwilligers in haar nieuwe kantoor aan de Troelstralaan 7 te Hoogezand. Op de maandagmiddag kunt u van 16.00 tot 20.00 uur vrijblijvend het kantoor binnenlopen en u laten informeren over het vrijwilligerswerk bij Humanitas.
Humanitas Midden-Groningen is lang actief in de gemeenten Hoogezand-Sappemeer en Slochteren en is vanaf medio 2016 begonnen met ondersteuning van mensen in de dorpen in de gemeente Menterwolde. Humanitas hoopt dan ook dat inwoners van de gemeente Menterwolde actief bij hen worden. Er is al een aantal vrijwilligers vanuit Menterwolde betrokken bij de maatschappelijke begeleiding van vluchtelingen. En ook hebben de vrijwilligers van Paperaszo, die mensen helpen bij het op orde houden van hun administratie, op maandag een spreekuur in Muntendam.  
Humanitas heeft nieuwe vrijwilligers nodig voor veel van haar activiteiten zoals het begeleiden van vluchtelingen, die hier net zijn komen wonen; inwoners te helpen hun administratie op orde te houden of helpen bij invullen van formulieren; het samen iets ondernemen met iemand, die weinig sociale contacten heeft; het doen van boodschappen voor ouderen, die dat zelf niet kunnen; met mensen, die in een rolstoel zitten even een wandeling maken of vrijwilliger worden in het nieuwe hospice Het Gasthuis in Hoogezand.
Vrijwilligers van Humanitas helpen, samen met beroepskrachten, vluchtelingen, die vanuit een asielzoekerscentrum, in Hoogezand-Sappemeer, Slochteren of Menterwolde komen wonen. Ook helpen vrijwilligers de vluchtelingen bij het leren van Nederlandse taal en het leren fietsen. Ook lezen vrijwilligers kinderen van vluchtelingen voor.
In de inloopbijeenkomst vertellen bestuursleden en vrijwilligers wat Humanitas doet en wat het is om vrijwilliger te zijn bij Humanitas. Na de informatie kan men besluiten of men ervoor voelt vrijwilliger te worden. Heeft men geen tijd of gelegenheid naar de bijeenkomst te komen, dan kan men bellen met het kantoor of kijken op de website van Humanitas of op de website van de vrijwilligersvacaturebank. Het telefoonnummer van het kantoor van Humanitas in Hoogezand is 0598-383048.

Reactie toevoegen