Aletta Jacobs Prijs voor Yoni

Negen genomineerde leerlingen uit vwo-5 streden op 19 februari om de Aletta Jacobs Prijs uitgegeven door de gemeente Midden-Groningen. De 16-jarige Yoni Zuidinga uit Noordbroek werd door de jury aangewezen als winnares.
Aletta Jacobs Prijs voor Yoni
Behalve Yoni Zuidinga droegen Ida Klaassens, Ilse Donkerbroek, Zilla Bosman, Sabine Steen, Shaneesa Rahn, Jasmijn van Althuis, Romy van der Molen en Benjamin van der Meulen hun referaat voor. De leerlingen van het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand hadden de opdracht een referaat (opstel) te schrijven waarin het gedachtegoed van Aletta Jacobs werd verbonden met dat van Lilianne Ploumen.

Aletta Jacobs (Sappemeer, 1854) was de eerste Nederlandse vrouw die een universitaire studie afrondde en zich als arts sterk maakte voor vrouwen en hun rechten. De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) kent om het jaar de Aletta Jacobs prijs toe. Deze wordt op 8 maart uitgereikt aan PvdA-politica Lilianne Ploumen voor haar succesvolle inzet voor de rechten van vrouwen en meisjes over de hele wereld.

Reactie toevoegen