3D Reis door de natuur

Groei & Bloei Hoogezand-Sappemeer organiseert op dinsdag 20 februari een fotopresentatie door Jan Menzinga: een 3D reis door de natuur. De lezing is in Brandpunt, Noorderstraat 27, 9611 AA te Sappemeer en begint om 20.15 uur.
Jan Menzinga is een bekende 3D fotograaf uit Hoogezand die al veel verschillende en boeiende 3D fotopresentatie heeft gemaakt van de natuur.

3D Reis door de natuur

In het dagelijkse leven zijn wij gewend met onze beide ogen de wereld te bekijken. Eigenlijk staan wij daar nooit bij stil, maar dat is de reden dat wij diepte kunnen zien, oftewel ruimtelijke of driedimensionale waarneming. In de stereofotografie wordt op een dusdanige manier gefotografeerd, dat we dit gewenste ruimtelijke resultaat later bij projectie ook kunnen bewonderen. Dit komt omdat een stereocamera 2 ogen (objecten) heeft, waarbij met één druk op de ontspanknop tegelijkertijd 2 opnamen worden gemaakt, een linker en een rechter plaatje.
Bij projectie krijgt iedere toeschouwer een bril uitgereikt met zogenaamde gepolariseerde filters. Deze zorgen ervoor dat we op het scherm diepte kunnen zien. Voorafgaand aan de lezing is de ledenvergadering van Groei & Bloei Hoogezand-Sappemeer die begint om 19.30 uur.
Gratis voor leden van Groei & Bloei; niet-leden betalen € 3,00 entree
Voor meer informatie zie www.hoogezand-sappemeer.groei,nl

Reactie toevoegen