Slagerij Kuipers Regiokampioen

Slagerij Kuipers, gevestigd in Zuidbroek en Sappemeer, is regiokampioen worstmakerij Noord-Nederland. Het betreft hier een prijs voor gedroogde en gekookte worstsoorten en vleeswaren voor op brood. 
Slagerij Kuipers Regiokampioen
Leden van een onafhankelijke jury zijn het afgelopen jaar meerdere keren onaangekondigd langsgegaan bij slagerijen en namen steeds 8 producten per keer mee. Deze werden getest op smaak, geur en kleur. Maar ze werden ook op versheid onderzocht in een laboratorium. De worst van Slagerij Kuipers werd de beste bevonden! 
Zo’n 90-95% van de worst wordt door slagerij Kuipers op ambachtelijke wijze zelf bereid. Zij slachten nog zelf varkens op een zo diervriendelijk mogelijke manier. Het vlees van varkens, koeien en kippen komt van boerderijen waarvan zij weten dat het dierwelzijn hoog in het vaandel staat. “Doordat wij zelf bepalen waar ons vlees wordt ingekocht zijn de lijntjes kort van slachten naar eindproduct. Het vlees is dus ook verser”, aldus Mark Kuipers. Er worden steeds nieuwe recepten bedacht en de producten wisselen per seizoen. 
Niet voor niets is slagerij Kuipers nog één van de weinige ambachtelijke slagers.

Reactie toevoegen