Ondernemers voor de klas

Zuidbroek - Toen de kinderen op woensdag 24 januari de klas in liepen, troffen ze daar niet hun eigen leerkracht, maar lokale ondernemers voor de groep. Heerst er griep op obs De Tandem? Nee! Het is nationaal voorleesontbijt en een aantal lokale ondernemers kwamen voorlezen. De gastsprekers kwamen van slagerij Kuipers, Hotel Van der Valk, Meinardi, Kindercentrum Poko Loko, Makelaardij Smit, Dynaplak en Beereshoeve Noordbroek (zie foto).
Ondernemers voor de klas
Op obs De Tandem neemt lezen een prominente plek in. Lezen is goed om jezelf te verrijken en te verdiepen in onderwerpen. Dit, in combinatie met het nationaal voorleesontbijt, is de dag om extra aandacht te schenken aan lezen in de breedste zin van het woord. Waarom leren we eigenlijk lezen en wat kunnen we ermee? De ondernemers vertelden boeiend en de kinderen hingen aan hun lippen. Wat is er een diversiteit aan ondernemers in de gemeente! Om trots op te zijn.
De lokale ondernemers stelden zich voor in de groepen en vertelden over hun dagelijkse werkzaamheden. Daarna werd er natuurlijk voorgelezen. Een prachtige samenwerking tussen de ondernemers en de school.

Reactie toevoegen