Scaramouche treedt op in Hellum

Wie of wat is Scaramouche? Het is een in het zwart geklede, bombastische figuur uit de vroeg italiaanse Commedia dell’arte. Maar, er is ook een orkest Scaramouche en dat vindt zijn oorsprong in 1964 in Eelde, aanvankelijk onder de naam “Eigen ensemble” en pas sinds 1969 met de naam Scaramouche in de titel. 
Eerst als Eelder Kamerorkest Scaramouche en sinds 2002 onder de naam Symfonieorkest Scaramouche. Gezelligheid en samenzijn spelen een belangrijke rol in het  orkest, zolang dit maar niet de kwaliteit in de weg staat. De afgelopen 40 jaar zijn er diverse variaties geweest in bezetting en dirigenten. Luuk Dijkhuis is sinds september 2014 na meer dan een halve eeuw Scaramouche de 10e dirigent. Luuk studeerde in 1988 bij Michiel de Vries af als klassiek gitarist aan het conservatorium in Groningen ontdekte na een aantal jaren de uitdagingen van het dirigeren. Hij vertrok naar Holland maar keerde toch weer terug naar het noorden. Naast dirigent is hij ook zanger (bas).
Het Symfonieorkest Scaramouche bestaat momenteel uit eerste en tweede violen, altviolen, celli, contrabas, fluiten, hobo's, klarinetten, fagot, hoorn, pauken. Op de pagina "home" lees je over de vacatures. De instrumentalisten die naast de leden nodig zijn worden voor de concerten toegevoegd. Een aantal van hen speelt al jaren mee. De leden komen uit Drenthe, Groningen en Friesland. Op  zondag 14 januari kunt u om 15.00 uur niet alleen gaan genieten van het symfonieorkest Scaramouche, maar ook van de prachtige akoestiek en het interieur van de Walfriduskerk in Hellum. Het programma bestaat uit; Menuet uit Symfonie no 88 van 

Reactie toevoegen