Midden-Groningen

Zo, we zijn nu inwoners van de gemeente Midden-Groningen. Een aantal zaken zal voor ons veranderen, zo veel is wel duidelijk. We gaan er natuurlijk op de een of andere manier op vooruit, want dat is ons beloofd. Een grotere gemeente is goed voor de inwoners, zo is ons verzekerd.

De pas benoemde wethouders hebben aangegeven dat zij het gesprek aangaan met de samenleving en hebben getekend voor dienend leiderschap. Er zal een ambtelijke organisatie staan die de inwoners ondersteunt. De basis van het beleid zal het vertrouwen in de kracht van de samenleving zijn.
U zult begrijpen dat toen ik dit las ik even een traan moest wegpinken. Eindelijk, dat hiervoor een gemeentelijke herindeling nodig was?

Ik weet niet hoe het u vergaat, maar enig wantrouwen is mij niet vreemd. De politiek is nogal van de goede voornemens, maar meestal wordt het koude koffie met een koekje van eigen deeg.
Toch kan ik mij voorstellen dat het nieuwe gemeentebestuur hoog inzet. Het is immers zonneklaar dat het mandaat van de inwoners nog verdient moet worden. Met 38% van de stemmen heb je niet meer dan een marginale basis.
Met 33 controleurs zou het goed moeten komen.

Kronkel