Raadslid Gosse Huizenga geridderd

Muntendam - Tijdens de laatste afscheidsbijeenkomst van de gemeenteraad van Menterwolde op donderdag 21 december is Gosse Huizenga, fractievoorzitter van de P.v.d.A., benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Raadslid Gosse Huizenga geridderd

Dit omdat hij, met tussenpozen, lange tijd gemeenteraadslid is geweest voor Menterwolde. Dit was van maart 1994-maart 1998, april 2002-maart 2006, februari 2007-maart 2010 en van maart 2014 tot gisteren. Hij is daarnaast ook lid van de financiele commissie, deze commissie heeft o.a. de harmonisatie van de tarieven tussen de drie gemeenten bepaald. En hij is lid van de agendacommissie. Dit alles naast zijn werk als docent aan het voortgezet onderwijs de Winkler Prins te Veendam.

Raadslid Gosse Huizenga geridderd

De burgemeester omschrijft hem als “Rechtlijnig, eigenzinnig en meestal waait de wind goed, maar soms vraag je je af waar komt de wind nu toch vandaan?”. Gosse Huizenga was zichtbaar verbaasd. Op de vraag hoe voelt dat nu? antwoordt hij “Een hele eer, maar ik ben ook een beetje bezwaard. Er zijn zoveel mensen die zich erg ingezet hebben voor onze gemeente.”

Een verraste Gosse Huizenga hoort van de burgemeester dat hij wordt geridderd

Reactie toevoegen