College Midden-Groningen bekend

Afgelopen vrijdag presenteerde Thea van der Veen het coalitieakkoord ‘Samen komen we verder’. PvdA, SP, CU, CDA en VVD zullen samen het bestuur gaan vormen.  
Volgens Thea van der Veen zijn deze vijf partijen met een mooi resultaat uit de onderhandelingen gekomen.
College Midden-Groningen bekend
GemeenteBelangen levert geen wethouder omdat volgens haar bestuurlijke ervaring belangrijk was voor betrokken partijen. Rond de zomervakantie hoopt het college de naam van de nieuwe burgemeester bekend te kunnen maken. Tot dan zal de heer R. Munniksma waarnemend burgemeester zijn. Hij is nu reeds burgemeester van de gemeenten Menterwolde en Slochteren. Bij deze coalitie hoort een bestuursstijl waarin het gesprek met de samenleving wordt aangegaan, dienend leiderschap en een organisatie die ondersteunend is aan de inwoners. Loslaten en vertrouwen op de kracht in de samenleving. En daar waar die kracht onvoldoende aanwezig is, wordt ondersteuning geboden zonder het over te nemen.
 
De kandidaat-wethouders zijn:
• Anja Woortman, PvdA;
• Peter Verschuren, SP;
• Jan Jakob Boersma, ChristenUnie;
• Erik Drenth, CDA;
• Jaap Borg, VVD.
 
De portefeuille verdeling op hoofdlijnen:
Er zal een kennismakingsronde van de wethouders die dorpswethouder zijn voor de vele verschillende dorpen. Zo kunnen de inwoners hem of haar leren kennen. Het is dan ook de bedoeling dat burgers hun wensen kenbaar maken opdat de dorpswethouder kan bekijken of de gemeente hierin een rol kan spelen. Voor de wethouders zal begin volgend jaar een drukke periode zijn. Zij krijgen dan ook een full-time aanstelling. Tenslotte wordt onze gemeente de tweede gemeente in Groningen met haar 62.000 inwoners. 

Reactie toevoegen