Lichtjesroute 2017

Muntendam - Het is bijna zo ver en we kunnen starten met de lichtjesroute. Deze wordt dit jaar gehouden op zaterdagavond 23 december 2017. U kunt starten tussen half zes en uiterlijk half negen. Voor de mensen die nog niet weten wat de lichtjesroute is (en dat kunnen we ons bijna niet voorstellen, want velen spreken ons daar nog steeds op aan).
We lopen in groepen een route die verlicht is met ongeveer duizend glazen potten waarin een waxinelichtje brand, vanuit sporthal Ruitershorn naar het paviljoen in de Heemtuin. In deze route wordt op verschillende plekken door toneelspel en door zang en muziek het kerstevangelie verteld. En we proberen elk jaar weer iets nieuws te verzinnen hoewel het kerstevangelie hetzelfde blijft.

Na afloop van de route kunnen de deelnemers in de Heemtuin op vertoon van hun gekleurde start-armbandje gratis een kop koffie of thee krijgen en voor de kinderen is er ranja. Daarna staan er ook dit jaar weer bussen klaar om de bezoekers terug te brengen naar de sporthal. Een vraag die we de afgelopen twee jaar geregeld kregen was: Wat kost het? Niets!!!! Het is helemaal gratis. Wel staan er op het einde van de route bij de Heemtuin op veler verzoek van de bezoekers een aantal melkbussen en mocht u toch uw dankbaarheid willen tonen kunt u daar geheel vrijblijvend een gift in deponeren. Wij hebben er weer zin in en we rekenen ook dit jaar weer op een groot aantal bezoekers.

Reactie toevoegen