Echtpaar Bloem-IJzer 55 jaar getrouwd

Muntendam - Afgelopen donderdag vierden de heer Bloem en mevrouw Bloem-IJzer hun smaragden huwelijk. Meneer is geboren in Veendam en mevrouw in Musselkanaal. Gelukkig hebben ze elkaar ontmoet in een cafetaria waar muziek werd gespeeld in Stadskanaal. “We zagen elkaar en dat was het.” En nog altijd gelukkig samen.
Echtpaar Bloem-IJzer 55 jaar getrouwd
Zij zijn op hun 25e en 24e jaar getrouwd en toen ook naar Muntendam verhuisd. En daar wonen ze nog steeds in hetzelfde huis als toen. Beiden zijn begonnen met werken op hun 14e. De heer Bloem is eerst sigarenmaker geweest, later heeft hij geleerd voor lasser en is hij bij vm. Radiatoren fabriek van der Mark gaan werken. Hierna is hij in dienst gekomen bij Scheepsbouw Gorter. Dit bedrijf bestaat ook niet meer in Martenshoek. Mevrouw ging in een glasfabriek werken. Zij moest daarnaast echter van haar moeder nog wel een aantal uren naar een soort huishoudschool. Na hun huwelijk is zij gestopt met werken. 
Beiden zijn nog zeer gezond en ondernemen veel. O.a. voetbal houden ze erg van. Beiden hebben lange tijd als vrijwillige stewart gewerkt bij FC Groningen. Ze moesten supporters begeleiden, ook bij uitwedstrijden. Toen ze 70 werden mocht dat helaas niet meer, maar als dank hebben ze wel een levenslange seizoenskaart voor FC Groningen gekregen. Als ze daar komen is het nog altijd Moeke en opa meneer Bloem. Hetzelfde hebben ze gedaan bij vm. BV Veendam. 
Het echtpaar heeft een zoon en verder weinig familie. Ze vierden het daarom niet echt, maar hun zoon was er natuurlijk wel.

Reactie toevoegen