Training Effectiever communiceren

Het Vrijwilligerscollege organiseert op 7 december de training Effectiever communiceren voor vrijwilligers in Midden-Groningen. In onze communicatie kunnen we kiezen vanuit welke positie we reageren. De keuze bepaalt voor een groot deel het vervolg van de communicatie. Tijdens deze training word je bewust van de verschillende posities waardoor je meer vat krijgt op het gesprek.
Verloopt je communicatie met anderen regelmatig moeizaam of merk je dat gesprekken een andere wending nemen dan je had bedoeld? Zonder dat je daar bewust van bent reageer je wellicht in lastige situaties steeds op dezelfde manier.
Jouw reactie heeft effect op de ander. Hoe beter je in staat bent patronen in je eigen gedrag te herkennen en bewuster te kiezen voor jouw manier van communiceren, hoe effectiever de communicatie.
In de training maken deelnemers kennis met de Transactionele Analyse (TA). TA onderscheidt drie rollen van waaruit je kunt communi- ceren. In de training wordt dit verder uitgelegd.
Aanmelden
De training vindt plaats op donderdag 7 december van 19.30 tot 21.00 uur bij Kwartier Zorg & Welzijn, Laan van de Sport 2 in Hoogezand. Inloop is vanaf 19.10 uur. Er zijn geen kosten aan de training verbonden, maar aanmelden is wel vereist en kan via www.kwartierzorgenwelzijn.nl/vrijwilligerscollege.

Reactie toevoegen