Heeft u al zonnepanelen?

Het is een spannende tijd voor het Zonnepark SunBrouck. Voor eind 2017 willen we, als de weergoden ons goed gezind zijn, deze spanning omzetten in de groene stroom die het park de leden aan de coöperatie gaat leveren. Na de oprichting van de coöperatie SunBrouck in oktober, is een voorlopig bestuur samengesteld. Roelof Lanting als secretaris, Peter de Wekker als penningmeester en Chris Muthert als voorzitter zijn met de vele werkzaamheden voortvarend aan de slag gegaan.
Begin december zullen de bouwwerkzaamheden starten met als eerste de aanleg van een toegangsweg. Het terrein, de voormalige crossbaan in Zuidbroek, is momenteel alleen bereikbaar via een zandpad die bij regen voor vrachtverkeer niet begaanbaar is. Samen met het aangrenzend zonnepark van Innovatief Meeden en de provincie Groningen wordt een half verharde weg aangelegd door Groenrecycling BV Jaap Dam. Daarna volgt de stroomaansluiting door Enexis; hiervoor wordt de transformator geplaatst evenals de aanleg van de 570 meter lange kabel. Vervolgens wordt het terrein waar de panelen geplaatst worden uitgevlakt en is een bodemtest gepland om te bepalen welke fundering nodig zal zijn voor het plaatsen van de zonnepanelen. Tot slot gaat onze installatiepartner ProfiNRG de frames voor de zonnepanelen plaatsen en de stroomvoorziening voorbereiden. In dezelfde periode wordt ook nog een hek geplaatst om het park. En nou maar hopen dat het werkbaar weer blijft. Maar zoals het een zonnepark betaamt, houden we vertrouwen in de zon. Maar ook U kunt profiteren van de voordelen die de zon biedt! Als u in een woonsituatie verkeert, waarin het niet mogelijk of wenselijk is dat u zelf zonnepanelen plaatst, b.v. als u in een appartement of in een zeer schaduwrijke omgeving woont, dan is dit een kans om te profiteren van zonnepanelen “op afstand”. Naast de reguliere vermindering van de energiebelasting (heffingskorting), ontvangen leden van de coöperatie voor elke duurzaam opgewekte kWh de energiebelasting terug.
U kunt al deelnemen voor €99 inleg per paneel. U ontvangt dan gedurende 15 jaar ongeveer €13 per paneel per jaar aan energiebelasting terug! Maar de panelen blijven 25 jaar liggen, dus ook in deze periode leveren deze panelen energie en voordeel (al is nu nog niet te zeggen hoe de regeling er dan uitziet)
Inmiddels maken al zo’n 60 deelnemers hiervan gebruik, waardoor in totaal conform bovenstaande planning 800 zonnepanelen worden geplaatst. In het park is echter ruimte voor in totaal 1800 zonnepanelen. Bij voldoende animo wordt het zonnepark telkens met 200 panelen uitgebreid totdat het maximumaantal is bereikt.
Voor geïnteresseerden en deelnemende leden van de coöperatie wordt op zaterdag 16 december een informatiemiddag om 14.00 uur georganiseerd; aansluitend wordt de locatie van het zonnepark bezocht.

Meekijken of meedoen? Meld U aan via info@sunbrouck.nl

Reactie toevoegen