Weihnachtsreise NNTTM

Zuidbroek - Met de kerstperiode in aantocht organiseert het Noord Nederlands Trein en Tram Museum op vrijdag 15 december aanstaande een unieke kerstreis per trein naar Weener. Dit wordt georganiseerd in samenwerking met het Organeum, de St.-Georgs-Kirche en Arriva. De reis begint in het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum.
Na een stamppotbuffet en museumrondleiding in het spoorwegmuseum, vertrekt de trein naar Weener. Daar aangekomen is er een rondleiding door het Organeum. Het Organeum is een museum dat gewijd is aan toetsinstrumenten. De collectie omvat meer dan 100 historische exemplaren.
Het laatste deel van de reis betreft een bezoek aan de Evangelisch-Hervormde St.-Georgs-Kirche, een kerkgebouw waarvan het oudste deel stamt uit de dertiende eeuw. Het koor dateert uit de vijftiende eeuw. De losstaande kerktoren is gebouwd in 1738. Het pronkstuk van de kerk van Weener is het kerkorgel uit 1710, ontworpen door Arp Schnitger. Hier geeft de heer Ludolf Heikens een rondleiding en een kerstgerelateerd mini-concert op het orgel aangevuld met een paar werken die erg mooi klinken op dit orgel.
Op 15 december. Museum open 17.00 uur. Retour 23.00 uur.

Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatsstation 3e klasse uit 1865. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het museum is iedere zaterdag en zondag geopend en daarnaast voor groepen op afspraak.

Reactie toevoegen