Samen aan zet

Twee kerken binnen Hoogezand-Sappemeer, de Baptistengemeente Beukemastraat en de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt, hebben de krachten gebundeld om op zaterdag 4 november, twaalf klussen op te pakken die door Present Midden-Groningen waren aangedragen. Present zorgt ervoor dat vrijwilligers in de eigen woonplaats gekoppeld worden aan mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of sociaal isolement. De beide kerken hebben vorige jaren al een ‘Presentdag’ gehouden, maar door samen op te trekken was het mogelijk om nog meer vrijwilligers en dus meer klussen op te pakken. De ruim 90 vrijwilligers hebben tuinen opgeknapt, laminaat gelegd, verhuisd, opgeruimd, schoongemaakt, gesausd en voor ouderen een bingo georganiseerd.
Niet alleen kerken zetten zich in voor de samenleving. Present koppelt ook vriendengroepen, collega’s, voetbalteams of mensen op individueel niveau aan een passend project. Via presentmidden-gronin
gen.nl kan iedereen zich opgeven.
Present wil een beweging op gang brengen in de samenleving die tot gevolg heeft dat meer mensen, met hun beschikbare mogelijkheden, het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien. Present verbindt groepen mensen die iets te bieden hebben aan cliënten van maatschappelijke organisaties (hulpverleningsorganisaties, van gemeenten tot zorginstellingen en woningcorporaties) die daarmee geholpen kunnen worden.

Reactie toevoegen