Veenkoloniaal Symfonie Orkest in Hellum

Onafhankelijkheid is hot en op steeds meer plekken in de wereld wordt er over gediscussieerd. Meningen kun je uitwisselen, gevoelens kun je delen. Muziek vertolkt gevoelens en kan zowel verbinden als onderscheiden. Zelfs binnen een samenleving heeft iedere subgroep zijn eigen muzikale taal; vrouwen, mannen, jongeren, kerkgenootschappen, fans etc. om zich te verbinden of juist te onderscheiden van de rest.
Veenkoloniaal Symfonie Orkest in Hellum
De wil tot samenwerken vindt je terug bij het Departement Duurswold van ’t Nut en de stichting de Helmster Klokkeluider die gezamenlijk een optreden van het Veenkoloniaal Symfonie Orkest op zondagmiddag 26 november in de Walfriduskerk te Hellum hebben georganiseerd. 
Het VKSO komt dan in een kamerorkestformatie o.l.v. dirigent Lubertus Leutscher en voert i.s.m. saxofoonkwartet SAKS een wel heel bijzonder programma uit: van Barok tot Latijns Amerikaans met als hoogtepunt: het avontuurlijke muziekwerk ‘HOT’, klezmermuziek vol traditie maar o zo indrukwekkend nieuw en anders!
‘HOT’ gaat tijdens dit concert in première en komt van de pen van componist/arrangeur en uitvoerend musicus Tim Nobel. Om kort te gaan: een programma dat garant staat voor een fantastische muziekbeleving in één van de mooiste en oudste kerken die Groningen rijk is! En zo willen deze organisaties zowel de eigen leden als de gemeenschap waarbinnen zij figureert met elkaar verbinden met klanken die emoties vertolken. Al die mensen laten luisteren en voelen en die gevoelens samen laten delen om zo beter te kunnen deelnemen aan een leefbare samenleving.
Kaart(voor)verkoop Jan-Pieter Visser, tel.: 0598-422588.

Reactie toevoegen